Problem ze światłem drogowym.

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
T42002
Nowy T4

Answers: 0
11
Last active: -
Tematy: 1
Model:
Auto: t4
podziekowal za post: 1 raz
Kontakt:

Problem ze światłem drogowym.

Nieprzeczytany post autor: T42002 »

Witam wszystkich. Jestem nowym i od razu powiem że pojawiłem się tutaj z powodu problemu z moją bryczką
Potrzebuję pomocy. Mam t4 z 2002 roku blaszaka. Od jakiegoś czasu nie działa mi w prawym reflektorze z przodu światło drogowe (tzw długie). Myślałem że to tylko żarówka. Jak się zdziwiłem gdy po wymianie było bez zmian. Zmierzyłem miernikiem i po załączeniu świateł drogowych na kostce do żarówki nie pojawia się napięcie. Bezpieczniki też ok. Więc nie wiem gdzie może leżeć przyczyna. Czy to brak styku na jakimś łączeniu? Czy jakiś przekaźnik nawalił?
Czy ktoś może mi doradzić co sprawdzić na początek? Z góry bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Probe041
Nadteczkownik Nieuleczalny

16
Tematy: 65
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 163 razy
otrzymal podziekowanie: 781 razy
Kontakt:

Re: Problem ze światłem drogowym.

Nieprzeczytany post autor: Probe041 »

Bezpiecznik w skrzynce pod kierownicą
T42002
Nowy T4

11
Model:
Kontakt:

Ale bezpieczniki pod kierownicą sprawdziłem i są ok
bigos1966
profil zaufany
profil zaufany
Specjalista T4

15
Tematy: 42
Model:
Auto: t4 caracelle
podziekowal za post: 33 razy
otrzymal podziekowanie: 201 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: bigos1966 »

Cześć. Skoro bezpiecznik jest dobry to tylko przewody. Posprawdzaj styki na wtyczce może być skorodowana (oczyścić). Jak sprawdziłeś bezpiecznik miernikiem czy wzrokowo . Pytam o takie bzdury bo w tym układzie nic ciekawego nie ma . Skoro działają lewe, to w skrzynce bezpiecznikowej napięcie jest brane z tego samego punktu, zanim dojdzie do bezpieczników. Chyba że ktoś wstawił przekaźnik. To musisz posłuchać czy podczas załączania świateł pstryka przekaźnik. Powodzenia.
matnis
Aktywny T4

14
Tematy: 12
Model:
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: matnis »

ja mam podobny problem tylko ze swiatlami mijania lecz u mnie świeci kiedy chce cos jest chyba na przewodach bo jak poruszam to dzialaja
T42002
Nowy T4

11
Model:
Kontakt:

bigos1966 pisze:
Cześć. Skoro bezpiecznik jest dobry to tylko przewody. Posprawdzaj styki na wtyczce może być skorodowana (oczyścić). Jak sprawdziłeś bezpiecznik miernikiem czy wzrokowo . Pytam o takie bzdury bo w tym układzie nic ciekawego nie ma . Skoro działają lewe, to w skrzynce bezpiecznikowej napięcie jest brane z tego samego punktu, zanim dojdzie do bezpieczników. Chyba że ktoś wstawił przekaźnik. To musisz posłuchać czy podczas załączania świateł pstryka przekaźnik. Powodzenia.
Witam
Styki na wtyczce są ok. Bezpieczniki wszystkie przeleciałem miernikiem. Jak był prąd na wlocie to i na wylocie. Przekaźnika nie ma bo właśnie nic nie cyka podczas przełanczania. Więc wygląda na to że muszę szukać po kabelkach. Czy do każdej lampy idą osobny kabelki od skrzynki bezpiecznikowej pod kierownicą?
bigos1966
profil zaufany
profil zaufany
Specjalista T4

15
Tematy: 42
Model:
Auto: t4 caracelle
podziekowal za post: 33 razy
otrzymal podziekowanie: 201 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: bigos1966 »

Cześć w tym linku masz schemat świateł http://www.t4-wiki.de/wiki/Scheinwerfer i parę innych rzeczy. Powodzenia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”