Problem Pali nie pali

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Dynio306cabrio
Początkujący T4

Answers: 0
12
Last active: -
Tematy: 7
Model:
Auto: Multivan
podziekowal za post: 2 razy
Kontakt:

Problem Pali nie pali

Nieprzeczytany post autor: Dynio306cabrio »

Witam jestem nowy na forum i mam takie pytanko jestem posiadaczem od niedawna t4 a dokładnie Multivana 2.4d i mam taki problem autko zawsze paliło na rys nawet bez grzania świecy a od niedzieli mam taki dziwny problem że przekręcam kluczyk do pozycji zapłonu a kontrolki się nie palą a jak probuje zapalać to dopiero wtedy się palą a auto nie chce zapalić tylko kręci rozrusznik ale pare razy pokręce tym kluczykiem to auto wreszcie chyci co to może być??
stamart
Aktywny T4

14
Tematy: 16
Model:
Auto: t4
otrzymal podziekowanie: 8 razy
Kontakt:

Re: Problem Pali nie pali

Nieprzeczytany post autor: stamart »

kostka do wymiany. Tylko nie kupuj najtańszej bo będziesz za dwa miechy znów wymieniał
Dynio306cabrio
Początkujący T4

12
Model:
Kontakt:

czyli kostka na 100%??
krzysaudi
Stały bywalec

15
Tematy: 6
Model:
Auto: T4
Opis: Elektronika nade wszystko - Touran i A3 :)
otrzymal podziekowanie: 22 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: krzysaudi »

Na 99% to jest ona .
stamart
Aktywny T4

14
Model:
Kontakt:

jest jeszcze opcja stacyjki ale przeważnie padnie ci kilka kostek zanim padnie stacyjka. Wymień jak najszybciej, ja omal auta nie spaliłem bo niesprawna kostka nie rozłączyła rozrusznika i zapalił się w trakcie jazdy, na szczęście skończyło się tylko na spalonym rozruszniku.
Dynio306cabrio
Początkujący T4

12
Model:
Kontakt:

Dobra dzięki za pomoc kostka wymieniona a autko pali jak należy
stamart
Aktywny T4

14
Model:
Kontakt:

Kolego ja miałem tak że był problem z kostką i zamiast od razu wymienić to kręciłem kluczykiem po kilka razy, zazwyczaj zapalał. Aż pewnego dnia, na dwupasmówce zajechał mi drogę misiek na hulajnodze. Trochę byłem w szoku "o co chodzi?" ale jak się zatrzymałem to wszystko stało się jasne. Dym buchną spod machy że hej. Nawet gaśnicy nie miałem. Policjant zatrzymał ruch. Ludziska przynieśli pięć gaśnic i ugasiliśmy t4, Najlepsze było to że gość widział dym z pod auta i czuł że coś się pali więc profilaktycznie wezwał też straż zanim mnie zatrzymał. Także tylko karetki brakowało. Gdyby nie to to pewnie bryka poszłaby z dymem. Wszystko przez kostkę która nie odbiła i rozrusznik cały czas chodził. Aha i tak wymieniłem ją kilka miesięcy wcześniej na najtańszy zamiennik. W tym wypadku chytry zapłacił 10 razy <ss>
Aclio
Nowy T4

12
Tematy: 1
Model:
otrzymal podziekowanie: 1 raz
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Aclio »

Na początek wszystkich witam serdecznie.
Podpinam się pod temat ale .... . Więc od początku samochód Multivan 94 r. 2.4 d zimne auto odpala lub nie ale już jak jest rozgrzane to raczej nie odpala. Reakcja jest taka że przekręcam stacyjkę przekaźnik cyka i koniec rozrusznik bez reakcji. Wyprzedzając standardowe procedury to informuje że na sztywno odpala od strzału stacyjka wymieniona oryginalna VW (130 zł) rozrusznik po generalnym remoncie wypiaskowana obudowa wymieniony szczotkotrzymacz regenerowany w 100% + wymieniony automat na oryginalny Boscha (osobiście uczestniczyłem w regeneracji) dodam tylko że posiadam też taki prymitywny immobiliser na dotyk. Skończyły mi się pomysły i też mam problem ze znalezieniem szczegółowego schematu instalacji elektrycznej więc jak ktoś miał podobny problem proszę o pomoc.
Aclio
Nowy T4

12
Tematy: 1
Model:
otrzymal podziekowanie: 1 raz
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Aclio »

Usterka usunięta powodem blokad był immobiliser , troszkę dziwna sprawa przed kapitalnym remontem działał po przeleżeniu 6 miesięcy poza samochodem zaczął szwankować.
IgoR_KilleR
Początkujący T4

11
Tematy: 5
Model:
Auto: T4 Caravelle
podziekowal za post: 1 raz
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: IgoR_KilleR »

Aclio pisze:
Usterka usunięta powodem blokad był immobiliser , troszkę dziwna sprawa przed kapitalnym remontem działał po przeleżeniu 6 miesięcy poza samochodem zaczął szwankować.
U mnie to samo, na zimnym odpala, ale jak go zgasza np na postoju na stacji, to potem mam problem żeby odpalić i najczęściej idzie na pych.
Mówisz, ze to immobiliser? Ale rozumiem, że ten Twój dołożony? Jeśli ja nie mam czegoś takiego to gdzie szukać? Kostka, czy stacyjka?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”