Jestem świeży, a nie widzę jakiegoś osobnego działy przywitań..także witam wszystkich forumowiczów pierwszym postem i problemem;)
Mam pod swoją opieką weterana mojego ojca - VW T4 1,9D, 1991r. produkcji.
Niedawno pompiarz na przeglądzie stwierdził, że pompa wtryskowa nierówno podaje paliwo (bodajże głowica jest uszkodzona) i zalecił poszukanie używki i wymianę.
Moje pytanie jest takie: jakie pompy nadają się na podmianę?? Niby słyszałem, że pasują od passatów..golfów..1,9TD, 2,4D..ale jakoś mi się wierzyć nie chce, że każda z nich pasuje, a nie chciałbym kupić źle..
Czy może są pompy bardziej/mniej udane/wadliwe ??
Numer pompy która obecnie pracuje to 028130107A (0460484031)..znalazłem pompę 028130107K i zastanawiam się jeszcze czy ją kupować. Poszukam jeszcze w dziale Giełdy na tym forum jak nabiję 3 posty;)
1,9 D pompa wtryskowa z innego VW?
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
piotrek08131
- Nowy T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4 bus
- Kontakt:
-
b8tz
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: Transporter Kombi
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 30 razy
- Kontakt:
Re: 1,9 D pompa wtryskowa z innego VW?
Podejdzie pompa od każdego 1.9 D/TD o ile masz takie samo mocowanie (były 2 rodzaje)
-
Ryś
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: t4 Mix
- Opis: Posiadacz Zielonej t4 :D
- podziekowal za post: 37 razy
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
Re: 1,9 D pompa wtryskowa z innego VW?
Kolego jestem na etapie zmiany mojego 1.9TD ABL na 1z po ścięciu klina wału. Na pompę nie narzekałem śmigałem na niej 4lata. Odezwij się do mnie na pw lub pod tel;513-921-625