Problem z mocą i odpalaniem
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
gajusz
- Nowy T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4 95r.
- podziekowal za post: 4 razy
- Kontakt:
Problem z mocą i odpalaniem
Witam wszystkich
Jestem tu nowy. Mam jedną t4 z silnikiem AAB i jedną ACV. Mam małe problemy odnośnie tego pierwszego.
Pierwsze to silnik, a właściwie brak mocy. Wiem, że to nie jest jakiś pocisk na drogach, ale jest to dość denerwujące. Gdy jadąc na 3/4/5 biegu na niskich obrotach jeszcze idzie, ale na wysokich wyraźnie słabnie (nie zwalnia co prawda na płaskim terenie, ale przyspiesza tak jakby chciał, a nie mógł). Skutkiem takim jest wyższe spalanie, prędkość nie przekracza 90 na godzinę (nie ma kagańca), praktycznie brak możliwości wykonywania manewru wyprzedzania. Często jeżdżę w trasie. Na mój rozum winą chyba jest linka gazu, bo dość ciężko wciska się pedał, ale pewny nie jestem.
Drugie do odpalanie. Przekręcam kluczykiem tak, że pokazują się kontrolki. Gdy zgasną to normalnie włączamy silnik. Z tymże dość często się zdarza, że przekręcę kluczykiem to potem zupełnie nic się nie dzieje (tak jakby silnika nie było) i dopiero po którymś następnym razie dopiero załapuje. Dodam, że akumulator i świece są w pełni sprawne jeśli mają jakiś z tym związek.
Pozdrawiam wszystkich
Jestem tu nowy. Mam jedną t4 z silnikiem AAB i jedną ACV. Mam małe problemy odnośnie tego pierwszego.
Pierwsze to silnik, a właściwie brak mocy. Wiem, że to nie jest jakiś pocisk na drogach, ale jest to dość denerwujące. Gdy jadąc na 3/4/5 biegu na niskich obrotach jeszcze idzie, ale na wysokich wyraźnie słabnie (nie zwalnia co prawda na płaskim terenie, ale przyspiesza tak jakby chciał, a nie mógł). Skutkiem takim jest wyższe spalanie, prędkość nie przekracza 90 na godzinę (nie ma kagańca), praktycznie brak możliwości wykonywania manewru wyprzedzania. Często jeżdżę w trasie. Na mój rozum winą chyba jest linka gazu, bo dość ciężko wciska się pedał, ale pewny nie jestem.
Drugie do odpalanie. Przekręcam kluczykiem tak, że pokazują się kontrolki. Gdy zgasną to normalnie włączamy silnik. Z tymże dość często się zdarza, że przekręcę kluczykiem to potem zupełnie nic się nie dzieje (tak jakby silnika nie było) i dopiero po którymś następnym razie dopiero załapuje. Dodam, że akumulator i świece są w pełni sprawne jeśli mają jakiś z tym związek.
Pozdrawiam wszystkich
-
Ciastol
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 5 razy
- Kontakt:
Re: Problem z mocą i odpalaniem
Sprawdź filtr paliwa, a jeżeli chodzi o odpalanie to też tak miałem, albo kostka stacyjki, albo rozrusznik, a konkretnie brak masy na rozruszniku lub sypiący się automat.
-
aztec
- Początkujący T4
- 15
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
stawiam na kostkę stacyjki miałem tak samo, a czy problem jest z linką możesz łatwo sprawdzić - poruszaj samą dźwignią przy pompie, jak nie będzie oporu i silnik się będzie ładnie wkręcał - to wina linki,
a jak z oporem to niestety pompa
a jak z oporem to niestety pompa
-
Radauskas
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 122
- Model:
- Auto: T5 długi i wysoki
- Opis: Był Ponury Mściciel 2,4TD
Jest T5 - Lokalizacja: Warszawa
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
Kostkę stacyjki należy kupić ori. Toprany i inne podróby to badziew. Mój Topran nie cofał kluczyka po uruchomieniu,.. w każdym razie nie zawsze. Teraz mam ori.
-
gajusz
- Nowy T4
- 15
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4 95r.
- podziekowal za post: 4 razy
- Kontakt:
Dziękuję wszystkim za cenne wskazówki. Jutro jak tylko z łóżka się odezwę to sprawdzę :)
Temat już rozwiązany. Winowajcą była zacięta linka gazu i kostka w stacyjce. Dziękuję
Temat już rozwiązany. Winowajcą była zacięta linka gazu i kostka w stacyjce. Dziękuję