Znaleziono 5 wyników

Return

autor: edibus
15 lis 2012, 20:55
Jump to forum
Jump to topic

Re: Sprzęgło problem.

Kolego najprawdopodobniej rozerwało Ci tarczę a sprężyna zablokowało się między słoneczkiem docisku-nie tak dawno przerabiałem podobny temat tyle że w galaxy ale też 1.9. a sprzęgło miało przejechane po wymianie zaledwie 20tyś <szok> ale tak to bywa jak pech to pech... Zyczę szybkiej naprawy i powro...
autor: Probe041
15 lis 2012, 18:19
Jump to forum
Jump to topic

Stary wysprzęglik wykręć i obejrzyj czy jest suchy od środka, jeśli tak to nie ma sensu go zmieniać ;) Możesz go nawet rozebrać, proste jak klocki lego.
autor: czester52
15 lis 2012, 17:30
Jump to forum
Jump to topic

Jeżeli wysprzęglik jest suchy i nie ma żadnych wycieków to niestety sprzęgło. Na szczęście nowe luka za 300zł idzie dostać, więc z robocizną powinno wyjść cię 600-700zł
autor: czester52
16 lis 2012, 19:25
Jump to forum
Jump to topic

Jak masz jakiegoś znajomego z kanałem to najlepiej do niego uderzyć i wtedy masz pełen luksus. Jak nie to tak jak edibus pisze albo najazdy albo kobyłki. Przyda się też jakiś lewarek coby silnik podtrzymać. Z tego co kojarzę to bardzo ciężki dostęp jest albo do 2 albo do 4 śrub. Dużo jest z tym męcz...
autor: edibus
16 lis 2012, 15:58
Jump to forum
Jump to topic

Pręcik zniknął bo może przetarło Ci łapę od sprzęgła. skrzynie od biedy wyciągniesz tylko zrób sobie podjazd przynajmniej 50cm,silnik podwiesisz i dasz radę-dobrego kumpla do pomocy i po sprawie.. <hi> p.s popuść sobie przed podniesieniem półoś na pewno lewą co do prawej to nie wiem jak w 1.9 ale w ...