coś strzeliło
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
sumarek
- Forumowicz T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: t4 białas
- podziekowal za post: 18 razy
- Kontakt:
coś strzeliło
jechałem dzisiaj trasą 5 bieg obroty koło 2500 nagle coś strzeliło i silnik zaczął pierdzieć tak jakby była dziura w tłumiku. Silnika cały czas pracował nie zgasł, po zgaszeniu można go odpalić. Napęd działa normalnie. Po podniesieniu maski straszny hałas i biały dym gdzieś z silnika ale nie wiem dokładnie skąd bo szybko zgasiłem silnik. Zerknąłem pod auto nic nie cieknie, płyn chłodniczy jest, olej też. Co to może być?? Czy to może być uszczelka pod głowicą??
-
arkolek
- Forumowicz T4
- 13
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: caravelle T4
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
Re: coś strzeliło
Sprawdź czy to nie uszczelka pod wtryskiem. Podobne objawy do wypierdzianej uszczelki pod kolektorem. Sprawdż czy sycho na chodnicy. Może lać paliwo na nią
Ostatnio zmieniony 18 lis 2013, 14:47 przez arkolek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
arkolek
- Forumowicz T4
- 13
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: caravelle T4
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
Myślę, że można się łatwo pomylić z dźwiękiem wydmuchanej uszczelki pod kolektorem. Ciężko odróżnić jeźeli jest mała szpara pod wtryskiwaczem bo po podniesieniu maski hałas praktycznie ten sam. Dopiero po obryzganej paliwem chłodnicy i części silnika można się upewnić. Po za tym wątpię, żeby "zwykli" ludzie wiedzieli o takich rzeczach jak wystrzelona uszczelka pod wtryskiem. Na słuch 95% stawia na uszczelkę pod kolektorem, włącznie z mechanikami.FocusMED pisze:To jest raczej dość proste do zweryfikowania.
Jeżeli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: T 4
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
Jak staniesz przed samochodem odpalisz silnik popatrzysz na wtryski to będziesz widział czy rzuca paliwem na silnik albo chłodnicę i powinien być widoczny dymek . Jeśli dym wydobywa się z przodu to wtryski jeśli z tyłu to kolektor , proste do stwierdzenia wywalona lub luźny wtrysk daje taki sam objaw jak by była nieszczelność w układzie wydechowym