Vw T4 2,5 TDI GAŚNIE
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
kaman001
- Nowy T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
Vw T4 2,5 TDI GAŚNIE
Witam Wszystkich.
Od pewnego czasu mam problem ze swoją T4 2.5 TDI(102PS). Mianowicie podczas jazdy na nierównej drodze samochód mi gaśnie. Przejadę parę kilometrów jest ok a później samochód przygasa(poszarpuje czyli gaśnie i samoczynnie się zapala wskaźniki opadają), a raz jest tak że gaśnie i trzeba odpalić(pali od razu). Dzieje się to tak tylko na nierównej drodze. Dodam tylko ze samochód był u elektryka i nic on nie znalazł(dłubał się z 2 h). Może ktoś z forumowiczów przechodził już ten sam problem i wie w czym on tkwi. Z góry dziękuje za wszelkie sugestie i podpowiedzi.
Od pewnego czasu mam problem ze swoją T4 2.5 TDI(102PS). Mianowicie podczas jazdy na nierównej drodze samochód mi gaśnie. Przejadę parę kilometrów jest ok a później samochód przygasa(poszarpuje czyli gaśnie i samoczynnie się zapala wskaźniki opadają), a raz jest tak że gaśnie i trzeba odpalić(pali od razu). Dzieje się to tak tylko na nierównej drodze. Dodam tylko ze samochód był u elektryka i nic on nie znalazł(dłubał się z 2 h). Może ktoś z forumowiczów przechodził już ten sam problem i wie w czym on tkwi. Z góry dziękuje za wszelkie sugestie i podpowiedzi.
-
aurii
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: t4
- otrzymal podziekowanie: 5 razy
- Kontakt:
Re: Vw T4 2,5 TDI GAŚNIE
u mnie mam tak czasmi przy odpalaniu auto załapie i zaraz zgasnie. W tym samym momencie wskazówki od zegarów opadają i licznik mi brzęczy . Stacyjkę wymieniłem ale nic sie nie zmieniło.
-
dskomorowski
- Nowy T4
- 12
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
Wtam, mam ten samo kłopot, jade samochode, nagle auto gasnie zapala sie , po sekundzie, przygasaja swiatła. Wymieniłem kostke stacyjki ( koszt 39 Magneti Marelli) jedna nie usuneło to problemu, teraz nawet jak auto stoi nie jedzie tez przygasa.... Help.
-
rafwlkp
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 6 razy
- otrzymal podziekowanie: 22 razy
- Kontakt:
Możesz też sprawdzić masę do ECU, jest przykręcana do lewego błotnika przy akumulatorze. U mnie wymieniłem przekaźnik 109 i nic nie pomogło, sporo czasu jeździłem na rozebranym przekaźniku i zwierałem go w razie potrzeby. Okazało się, że masa delikatnie się odkręciła i silnik gasł.
-
dskomorowski
- Nowy T4
- 12
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
witam, wymieniłem kostke w stacyjce, zmieniłem przekaznik 109 i jak go zakladalem poszla iskra z 10 cm? help jakies pomysly co jest nie tak? nie ma dodatkowej zadnej instalacji seria...