Znaleziono 163 wyniki
- 02 kwie 2011, 20:27
- Jump to forum
- Jump to topic
Rozbieranie i składanie skrzyni biegów "02G" (EFA Syncro)
Postaram się przedstawić krok po kroku jak to wygląda w rzeczywistości i czy obejdziemy się bez specjalistycznych narzędzi przy rozbieraniu i składaniu skrzyni biegów w obudowie 02G. Skrzynia po wyjęcie z auta i odkręceniu przekładni kątowej do napędu SYNCRO wygląda tak https://lh3.googleusercontent...
- 22 sty 2018, 19:50
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: VW T4 V6 204km swap automata na manual
Skrzynia od 2.8 AES manualna lub każda 02G/02B z wieloklinem 28 od innych powinna pasować ze śledztwa jakie nie tak dawno robiłem w etka :D Niestety - pasuje TYLKO od vr6. Bebechy ma jak długa 02g, ale dzwon zupełnie inny. Podobnie z dwumasą. Jak z ACV, ale już śrub więcej. Zdobycie z cudem granicz...
- 09 cze 2018, 7:25
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: demontaż automatyczej skrzyni biegów
W końcu ASB na dole. Nie macie pojęcia jaka to frajda jak ASB oddzielona od silnika zjeżdża na dół do kanału bez żadnych problemów. Ręcznie porobione przyrządy serwisowe zrobiły swoją robotę. Teraz mogę zająć się naprawą ASB, chociaż w danej chwili muszę wymienić tylko simering. Moja radość jest pod...
- 31 mar 2014, 22:06
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Tuleja w skrzyni biegów
Nic nikt nie pisze więc ja podpowiem co i jak.... Śruba gwintowana ok 25 centymetrów parę podkładek i prę nakrętek najlepiej takich długich (4-6szt)... Śruba fi 10 nakrętki również fi 10 (najlepiej dwa zestawy.. ) Bardzo szybkie zużycie materiału... Rura stalowa długości ok 10 cm tak aby tuleja mieś...
- 07 lis 2022, 19:10
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Stuki na wstecznym
Powodem stuków był uszkodzony tryb i łożysko igiełkowe biegu wstecznego .
- 19 mar 2024, 21:43
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Wyciek oleju przez wybierak i odpowietrznik skrzyni bieg
Witam ,temat rozwiązany ;wybierak był do regeneracji plus wymiana oleju załatwiły sprawę
- 21 kwie 2011, 18:43
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: A może by tak 1.9 TD > 2.5 TDI ACV??
Cyklona pytaj, on przekładał 2.4 na 2.5 z tym że on miał stare zawieszenie (węższe) i wymieniał wszystko razem z sankami. Na moje jeśli masz od 96 w górę to na pewno wahacze, sworznie i amorki masz takie same. Przeguby wewnętrzne i zewnętrzne identyczne, co do półosi nie jestem pewien. Poduszkę siln...
- 19 lut 2023, 20:03
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Zimny T4 2.5 TDI nie odpala
No to jak Ty podstawowych, elementarnych rzeczy nie tylko sam nie sprawdzasz, ale nawet nie wiesz, to czego oczekujesz?? Potłukły nam się szklane kule. A Ślimak, szef, współzałożyciel......., wyparował i nowych od dawien dawna nie zamawia. A jaki powinien być? Ty czytasz w ogóle te posty, w których ...
- 09 maja 2024, 16:16
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Stuki w silniku 2.5b AAF
Maja przeciez to benzyna jest,skad tam vacum pompa
- 02 gru 2013, 21:29
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: SZYBKA SKRZYNIA BIEGÓW
dział ogłoszeń sprzedaży jest na forum w innym miejscu !!
- 30 mar 2014, 20:38
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: SZYBKA SKRZYNIA BIEGÓW
piąty bieg ma jakieś dziwne przełożenie bo piątka przy prędkości 80km/h ma już takie wymoderowano że nie trzeba jej redukować do 4 biegu przy wyprzedzaniu i potem przy wyższych prędkościach glosniej silnik pracuje niz przy poprzedniej skrzyni i niechce jechac wiecej niż 165km/h Tak to dziwnie opisa...
- 04 gru 2016, 19:04
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: 2.5 102 zmiana automatu na manual
Mechanicznie wszystko zlozone, poduchy-lapy skrzyni to samo co manual, prawa polos taka sama tylko trzeba od aluminiowej lapy przykreconej do bloku silnika odkrecic dwie sruby na klucz 13 co trzymaja obudowe lozyska podporowego i wkrecic w dwa gotowe otworki nizej. Lewa polos krotsza od manuala o 1 ...
- 06 lut 2023, 9:18
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: VW t4 wibracja paska klinowego
A w jaki sposób sprawdziłeś to koło pasowe? Jeśli piszesz że coś hałasuje,i do tego jest wibracja paska,to zdemontuj pasek i sprawdź jak auto pracuje. Następnym krokiem jest sprawdzenie koła,poprzez jego obrócenie w rękach. Spróbuj ruszyć w prawo-lewo,jak ma luz,to śmietnik. Dodam tylko że uszkodzen...