Uszczelnienie lodówki

Bus jako dom – relacje z przebudowy, sprzęt, instalacje wodne i elektryczne
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
SO...T4
Samodzielny mechanik

Answers: 0
12
Last active: -
Tematy: 29
Model:
Auto: CARAVELLONG
Opis: jestem piękny i mam wspaniałe mięśnie
podziekowal za post: 21 razy
otrzymal podziekowanie: 15 razy
Kontakt:

Uszczelnienie lodówki

Nieprzeczytany post autor: SO...T4 »

Po ostatnim zlocie wziąłem się za przeczyszczenie "lodówki". Okazało się, że coś w środku lata. A rozbierałem wcześniej inną sztukę takiego samego modelu i wiem, że nie powinno. Czyli rozbiórka... Chłodziarka jest na ogniwie Peltiera z dwoma wentylatorami po jednym na stronie ciepłej i zimnej. Strony oddzielone są styropianem, a w miejscach wrażliwych na temperaturę przy samym elemencie metalowym i ogniwie Peltiera jest dodatkowa izolacja. Niestety producent w przypadku tej sztuki zaoszczędził i po jednej stronie tej izolacji nie dał, co zaowocowało stopieniem styropianu. Poszukuję "kleju" który wypełni przestrzeń wokół ogniwa, pomiędzy styropianem a elementami radiatorów. Czy ktoś z koleżanek i kolegów może polecić jakiś "klej-wypełniacz"? Czy może Sikalflex 221 się do tego nadaje? Pytam o Sikalflex 221 gdyż go aktualnie posiadam i jakby się nadawał to chętnie go wykorzystam - zostało sporo po klejeniu mocowania spinek tapicerki.
SO...T4
Samodzielny mechanik

Answers: 0
12
Last active: -
Tematy: 29
Model:
Auto: CARAVELLONG
Opis: jestem piękny i mam wspaniałe mięśnie
podziekowal za post: 21 razy
otrzymal podziekowanie: 15 razy
Kontakt:

Re: Uszczelnienie lodówki

Nieprzeczytany post autor: SO...T4 »

Sikaflex się jednak nie nadaje do tego - nie te parametry.

Polecam http://www.soudal.pl/pianki-montazowe/i ... -montazowa lub zwykłą piankę poliuretanową lub najtaniej styropian i docięcie oraz później dodatkowo upychanie w każdą szparę...
W wolnych chwilach próbuję powalczyć z "lodówkami" coby działały troszkę wydajniej, ale na razie bez spektakularnych efektów...
Czy ktoś może ma schemat albo zdjęcia rozebranej Waeco TC 21? Niestety w sieci nigdzie nie udało mi się znaleźć ani fotek ani filmików...
ODPOWIEDZ

Wróć do „camper - dom na kołach”