Poduszki silnika w 151km
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
albert_N
- Początkujący T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 10
- Model:
- Auto: T4 '99
- podziekowal za post: 6 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Poduszki silnika w 151km
Czolem,
Nie moge znalezc informacji, jak rozwiazane jest zawieszenie motoru 2.5tdi 151. Wiem ze jest pod skrzynia lyzwa, wymienilem, ale motor sie troszke telepie i szarpie przy ruszaniu, do tego wyglada jakby sie troche opuscil- obudowa skrzyni przyciera o lyzwe. Czy tam sa jakies hydrauliczne poduchy ? Czy mogla puscic sruba mocujaca ? Nie mam pomyslu, bede wdzieczny za pomoc.
Pozdro, Albert
Nie moge znalezc informacji, jak rozwiazane jest zawieszenie motoru 2.5tdi 151. Wiem ze jest pod skrzynia lyzwa, wymienilem, ale motor sie troszke telepie i szarpie przy ruszaniu, do tego wyglada jakby sie troche opuscil- obudowa skrzyni przyciera o lyzwe. Czy tam sa jakies hydrauliczne poduchy ? Czy mogla puscic sruba mocujaca ? Nie mam pomyslu, bede wdzieczny za pomoc.
Pozdro, Albert
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: chwilowy brak T4
- Opis: Sekcja DOLNO-Śląsko-Opolska
- podziekowal za post: 30 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
Re: Poduszki silnika w 151km
Jako posiadacz ACV powiem Ci, że u mnie jedna poducha jest po prawej stronie, przy napinaczu paska, a druga po lewej stronie auta koło akumulatora + wspomniana łyżwa przy skrzyni.
-
rotor
- Aktywny T4
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: t4
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
Poduszki sa takie same jak w 102km.
Najczęściej zerwana jett ta najdroższa pod skrzynią biegów :), łyżwa jest niedroga.
Najczęściej zerwana jett ta najdroższa pod skrzynią biegów :), łyżwa jest niedroga.
-
mikoli
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 9 razy
- otrzymal podziekowanie: 102 razy
- Kontakt:
Niestety łyżwa w 150-ce jest inna.rotor pisze:Poduszki sa takie same jak w 102km.
A ty kupił łyżwę do 150-ki czy 102-ki ?albert_N pisze:Nie moge znalezc informacji, jak rozwiazane jest zawieszenie motoru 2.5tdi 151. Wiem ze jest pod skrzynia lyzwa, wymienilem,
Co do poduszki silnika jest ona olejowa i jest taka sama jak pod 102-kę.albert_N pisze:Czy tam sa jakies hydrauliczne poduchy ? Czy mogla puscic sruba mocujaca ?
Poduszka skrzyni ta na górze, też jest chyba olejowa i nie wiem czy jest taka sama jak w 102-ce
Co do telepania, mogą być wywalone też te poduchy, jak i może być problem ze sprzęgłem, a właściwie konkretnie to z dwumasą.
-
albert_N
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
czolem, dzieki za podpowiedzi. Lyzwe kupowal i wymienial mechanik wiec mam nadzieje, ze kupil dobra :) dzisiaj podjechalem na szybko do VAGowego warsztatu, jedna poducha ponad 600 pln, druga 200, no coz. Nie bylo czasu na pelna weryfikacje czy sa uszkodzone, nie pociekly w kazdym razie. Twierdza natomiast ze telep przy zapalaniu i gaszeniu motoru moze pochodzic od uszkodzonego tlumika w kole pasowym, ktore tez jest dosc drogie... na dwumase sie powoli szykuje, na razie od zakupu ogarnalem turbo, dogrzewacz, wtryski, pompe, rozrzad no i musze nazbierac kabony zeby zrobic sprzeglo :/
-
rotor
- Aktywny T4
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
Poduszki nie ciekną! ta nad skrzynią ma mały łącznik metalowo gumowy który sie zrywa to ta za 600.
Jak sie telepie przy zapalaniu i gaszeniu to raczej dwumas, jesli przy samym gaszeniu to może klapa do gaszenia sie nie zamyka.
Jak sie telepie przy zapalaniu i gaszeniu to raczej dwumas, jesli przy samym gaszeniu to może klapa do gaszenia sie nie zamyka.
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
mogą, ale nie muszą i zdarza się to raczej rzadko, częściej tak jak rotor napisał zrywa się guma na tym bolcu, u mnie było podobnie, a obie były suchutkie !!!chemik211 pisze:poduszki SĄ OLEJOWE I CIEKNĄ
Wymieniałem chyba ze 2 lata temu i były oryginalne od nowości - czyli miały 15 lat.
-
chemik211
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 57
- Model:
- Auto: ...
- podziekowal za post: 39 razy
- otrzymal podziekowanie: 150 razy
- Kontakt:
I z tym się zgadzam,tommly pisze:mogą, ale nie muszą i zdarza się to raczej rzadko, częściej tak jak rotor napisał zrywa się guma na tym bolcu, u mnie było podobnie, a obie były suchutkie !!!chemik211 pisze:poduszki SĄ OLEJOWE I CIEKNĄ
Wymieniałem chyba ze 2 lata temu i były oryginalne od nowości - czyli miały 15 lat.
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
cieszę się, że się zgadzamy <38>chemik211 pisze:I z tym się zgadzam,tommly pisze:mogą, ale nie muszą i zdarza się to raczej rzadko, częściej tak jak rotor napisał zrywa się guma na tym bolcu, u mnie było podobnie, a obie były suchutkie !!!chemik211 pisze:poduszki SĄ OLEJOWE I CIEKNĄ
-
edibus
- Aktywny T4
- 14
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4 laweta
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
poduszki kupowałem 3miesiace temu i strona prawa ok.160 firmy SWAG natomiast str.lewa-skrzynia to 420złotkow z LEMFORDERA chyba kupiłem w Krakowie u chłopaka z alledrogo.
Używki nie polecam poza tym wołają ok.250zł za pewnie nie wiele lepszą niż masz w aucie!
Używki nie polecam poza tym wołają ok.250zł za pewnie nie wiele lepszą niż masz w aucie!
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Dokładnie <18> z tego co pamiętam, to wtedy też można było kupić jedną Lemfordera, a drugą tylko w zamienniku średniej jakości. W ASO ceny mnie zabiły.edibus pisze:poduszki kupowałem 3miesiace temu i strona prawa ok.160 firmy SWAG natomiast str.lewa-skrzynia to 420złotkow z LEMFORDERA chyba kupiłem w Krakowie u chłopaka z alledrogo.
-
albert_N
- Początkujący T4
- 13
- Model:
- Kontakt:
Czolem,
wymieniono poduszke prawa, miala duzy luz, silnik sie podniosl i mniej sie telepie. Zastanawiam sie czy lewa da sie sprawdzic czy po prostu jezdzic i sie nie przejmowac.
wymieniono poduszke prawa, miala duzy luz, silnik sie podniosl i mniej sie telepie. Zastanawiam sie czy lewa da sie sprawdzic czy po prostu jezdzic i sie nie przejmowac.