Witam
Kilka tygodni temu zakupiłem swoje pierwsze T4a dokładniej Caravelle VR6 2.8 automat z 1998 r. Auto kupione przez mojego znajomego w Szwajcarii od żony byłego właściciela który zginął a auto zostawił w trakcie renowacji. Dokładnie nie jestem w stanie stwierdzić jaki był powód wyciągnięcia silnika i skrzyni ale widać że ktoś zabrał się do tego solidnie - wydrukowana "ETKA" , do silnika kupiony specjalny obrotowy stojak, wahacze, zaciski i jeszcze kilka elementów zostało wypiaskowane i zapodkładowane, z tego co do tej pory się zoorientowałem nie brakuje podstawowych elementów, jedynie uszczelka pod pokrywą zaworów jest uszkodzona. Generalnie auto bez rdzy w bardzo ładnej kondycji przebieg 250 tys. serwisowane do końca. Problem polega na tym iż trzeba to teraz poskładać, z tego co zauważyłem nie ma za bardzo części do tego modelu i nie chciałbym czegoś zepsuć. Jeżeli miałby ktoś jakieś stare zdjęcia silnika, komory, czegokolwiek co mogło by mi pomóc w złożeniu tego w całość bardzo prosiłbym o zamieszczenie bądź przesłanie. Ułatwiłoby mi to zamieszczenie kabli, rurek itd w odpowiednich miejscach.
( jestem nowy na forum i jeszcze nie wiem na jakiej zasadzie przebiega tu wymiana danych)
Za rady i pomoc z góry dziękuje
Postaram się dodać kilka fotek w wolnej chwili
Caravelle 2.8 VR6 składanie silnika
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
czarny1x1x
Re: Caravelle 2.8 VR6 składanie silnika
mam kompletny rozrząd do VR 6 i zaraz coś Ci wrzucę .pewnie wywleczony był silni bo do wymiany rozrządu naszykowany .Razem ze skrzynią co ? http://…login to view the rest of this post
This topic has 22 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się