witam
jestem szczęśliwym posiadaczem T4 1,9TD ostatnio miałem problemy z regulatorem napięcia
wyglądało to tak
najpierw skoczyło napięcie do 18V a później palił się regulator , który wymieniłem sprawdzając instalację , która by mogła mieć coś z tym wspólnego , nie znalazłem nic .
Po około miesiącu sytuacja się powtórzyła wykonałem czynności jak za pierwszym razem , miesiąc już przeleciał na razie nic się nie dzieje ale cały czas jadę z myślą o regulatorze napięcie .
Jeśli ktoś miał podobną historię to proszę o odpowiedź . <zastrzelę>
za duże napięcie
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
jazzu2
- Nowy T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: T 4
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
Re: za duże napięcie
to samo było u mnie w mojej osobówce a więc najlepiej daj alternator do kompletnej regeneracji u mnie winowajcą był akumulator samochód na nim palił bez problemu tylko trzymał ok 40 % prądu i alternator nigdy nie mógł go w pełni do ładować a więc non stop chodził na pełnych obrotach, aż się posypał regulatro i coś tam jeszcze w uzwojeniu . Po wymianie akumulatora i regeneracji alternatora wszystko wróciło do normy .jazzu2 pisze:witam
jestem szczęśliwym posiadaczem T4 1,9TD ostatnio miałem problemy z regulatorem napięcia
wyglądało to tak
najpierw skoczyło napięcie do 18V a później palił się regulator , który wymieniłem sprawdzając instalację , która by mogła mieć coś z tym wspólnego , nie znalazłem nic .
Po około miesiącu sytuacja się powtórzyła wykonałem czynności jak za pierwszym razem , miesiąc już przeleciał na razie nic się nie dzieje ale cały czas jadę z myślą o regulatorze napięcie .
Jeśli ktoś miał podobną historię to proszę o odpowiedź . <zastrzelę>