Mrugająca Kontrolka ciśnienia oleju i ładowania akumulatora
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Piotr19
- Początkujący T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: T4
- Opis: VW T4 1.9 TD 68KM ABL 1997r
- Kontakt:
Mrugająca Kontrolka ciśnienia oleju i ładowania akumulatora
Witam koledzy. Mam następujący problem wczoraj jak jechałem w trasie do Łodzi w pewnym momencie zaczęła mrugać kontrolka ładowania akumulatora oraz ciśnienia oleju automatycznie światła mijania przygasły. Po przejechaniu 2-3 km problem ustąpił po czym po chwili znów to samo... i tak kilka razy na odcinku 20 km. Dziś jeździłem trochę po Łodzi i wszystko było OK po czym jak wracałem na parking znów zauważyłem że tym razem sama kontrolka ładowania akumulatora zaczyna lekko mrugać. Czy ktoś może mi udzielić porady co z tym fantem zrobić zanim pojadę do jakiegoś elektromechanika. Nie jestem specem w mechanice ale może nie jest to jakaś poważna awaria i da się to naprawić pod domem :D
-
stamart
- Aktywny T4
- 14
- Tematy: 16
- Model:
- Auto: t4
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 8 razy
- Kontakt:
Re: Mrugająca Kontrolka ciśnienia oleju i ładowania akumulat
Miałem podobnie z tym że w ACV. Przygasały lampki wyłączało się radio, słaby nadmuch i zaświecały się różne kontrolki łącznie z tą od ładowania. Problem leżał po stronie alternatora. Wymieniłem łożysko i pasek. Problem zniknął.
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Re: Mrugająca Kontrolka ciśnienia oleju i ładowania akumulat
Alternator - do sprawdzenia szczotki i komutator.