brak działania wskaźników i podświetlenia
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
misiaczek65
- Początkujący T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: t4 Caravella
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
brak działania wskaźników i podświetlenia
Witam. Panowie kupiłem pare dni temu t4 1,9 td Doka 1999 r. No i oczywiście schody - A mianowicie licznik nie działa, To znaczy działa kontrolka świec, kierunków, długich , ładowania , zegarek - a i zliczanie kilometrów. Same wskażniki oraz podświetlanie nie działa. Podświetlanie tylko błyśnie w momencie włączania świateł i ciemno. Licznik niebieski. Co to może być ? jedyne co zrobiłem to sprawdziłem bezpieczniki . Czekam na jakieś sugestie
-
czarny1x1x
Re: brak działania wskaźników i podświetlenia
a nie ściemniacz przestawiony ,bo miałem taką przygodę gostek na wymianę żarówek przyjechał a ściemnił sobie jak sprzątał w autku
-
misiaczek65
- Początkujący T4
- 16
- Tematy: 4
- Model:
- Auto: t4 Caravella
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Nie, to nie ściemniacz. Właśnie wyjąłem licznik i jego oznaczenie to 7D0 920 801 H Więc to chyba nie od tej t4. Poprzedni właściciel coś mówił że już było grzebane przy liczniku tz. że był zmieniany bo poprzedni też nie działał. Wiec myśle że tu powinien być 7D0 920 800 B lub 7d0 920 +841 D . Jak sprawdzić który tu powinien być ?
Ps. najbardziej chodzi o prędkość i wskaźnik paliwa
Gdzie mogę znaleść pełną rozpiskę dla niebieskiej i zielonej kostki licznika ?
Temat można zamknąć . Rozwiązaniem był brak masy na 7 pinie w liczniku.
Ps. najbardziej chodzi o prędkość i wskaźnik paliwa
Gdzie mogę znaleść pełną rozpiskę dla niebieskiej i zielonej kostki licznika ?
Temat można zamknąć . Rozwiązaniem był brak masy na 7 pinie w liczniku.
-
staszek
- Znawca T4
- 15
- Tematy: 20
- Model:
- Auto: T 4
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 20 razy
- Kontakt:
Sprawdź czy działa jak włączysz lampkę na suficie przy lusterku . U mnie było tak że jak włączyłem lampkę to nie świeciło tylko działało podświetlenie deski znajomy elektryk odłączył czujnik od drzwi kierowcy i pomogło już 3 lata i wszystko działa.
-
slowak
- Nowy T4
- 12
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: VW T4
- Kontakt:
Cześć.
Chciałbym reaktywować ten temat. W moim T4 99r 1.9td leżą wszystkie zegary (obrotomierz, szybkościomierz, temp., paliwo) Zegar i liczniki kilometrów są ok. Elektryk powiedział, że licznik jest uszkodzony, ponieważ na pinach wszystko jest w porządku. Czy jest możliwe takie uszkodzenie czy przyczyny należy szukać gdzie indziej? Jeśli tak, to czy można reanimować licznik?
Chciałbym reaktywować ten temat. W moim T4 99r 1.9td leżą wszystkie zegary (obrotomierz, szybkościomierz, temp., paliwo) Zegar i liczniki kilometrów są ok. Elektryk powiedział, że licznik jest uszkodzony, ponieważ na pinach wszystko jest w porządku. Czy jest możliwe takie uszkodzenie czy przyczyny należy szukać gdzie indziej? Jeśli tak, to czy można reanimować licznik?