nie odpala stuka
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
przemek.b
- Początkujący T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: t4
- Kontakt:
nie odpala stuka
czesc
może już był taki temat na forum, ale zależy Mi a czasie. podczas odpalania na zimnym silniku na ssaniu silnik załapywał, ale trząsł się jakby chodził na 3 cylindry i za chwile gasł. Kumpel podpowiedział żeby spróbować na hol ( co chyba było błędem tym bardziej że paliłem go z 1 biegu) gdy puszczałem sprzęgło przednie koła blokowały się i ze względu na to zrezygnowaliśmy. Potem znów próbowałem na kable rozruchowe, niestety silnik już nie odpalał a podczas kręcenia rozrusznikiem tak się trząsł, że wlewem do oleju uderzał w wiatrak od chłodnicy dodam, że mam silnik 1,9D i od jakiegoś czasu stukała szklanka. Podpowiedzcie co to może być czy może rozrząd się rozsypał czy co??
pozdrawiam
może już był taki temat na forum, ale zależy Mi a czasie. podczas odpalania na zimnym silniku na ssaniu silnik załapywał, ale trząsł się jakby chodził na 3 cylindry i za chwile gasł. Kumpel podpowiedział żeby spróbować na hol ( co chyba było błędem tym bardziej że paliłem go z 1 biegu) gdy puszczałem sprzęgło przednie koła blokowały się i ze względu na to zrezygnowaliśmy. Potem znów próbowałem na kable rozruchowe, niestety silnik już nie odpalał a podczas kręcenia rozrusznikiem tak się trząsł, że wlewem do oleju uderzał w wiatrak od chłodnicy dodam, że mam silnik 1,9D i od jakiegoś czasu stukała szklanka. Podpowiedzcie co to może być czy może rozrząd się rozsypał czy co??
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 27 lis 2011, 12:35 przez Kenobi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: ortografia
Powód: ortografia
-
FocusMED
- Samodzielny mechanik
- 14
- Tematy: 7
- Model:
- Auto: T4 Ambulans
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 57 razy
- Kontakt:
Re: nie odpala stuka
Mogła się szklanka rozlecieć i zawór klepnął w tłok, mógł przeskoczyć rozrząd (zdejmij obudowę i sprawdź).
Mogły się świece zjarać ale wtedy jak by odpalił to już by chodził więc to raczej można wykluczyć. Sprawdź czy paliwo dochodzi.
Mogły się świece zjarać ale wtedy jak by odpalił to już by chodził więc to raczej można wykluczyć. Sprawdź czy paliwo dochodzi.
-
przemek.b
- Początkujący T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
i te drgania silnika ( że aż ta przedłużka do wlewu oleju wali o wentylator) to od tego, że ta szklanka się rozpadła? Dodam jeszcze, że przed tym zanim wziąłem auto na hol to podczas kręcenia rozrusznikiem tak trochę łapał( zapalał choć zaraz gasł) po holowaniu rozrusznik kręci wlew oleju uderza o wentylator a silnik już nie zapala
-
wilu8
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
Po 1 kto zdrowy na umyśle zaciaga na 1 biegu !
Zapewne zmieliło ci rozrząd i jest po zaworach a do tego mogłeś oberwać zawieszenie silnika i skrzyni
Podstawa to zajezeć pod pokrywe rozrząd sprawdzić ustawienie , pokrecic kilka obrotów na sucho kluczem wał
Zapewne zmieliło ci rozrząd i jest po zaworach a do tego mogłeś oberwać zawieszenie silnika i skrzyni
Podstawa to zajezeć pod pokrywe rozrząd sprawdzić ustawienie , pokrecic kilka obrotów na sucho kluczem wał
-
przemek.b
- Początkujący T4
- 14
- Model:
- Kontakt:
-
wilu8
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 32
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 12 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
wszystko zależy co z tym autem zamierzasz ale na moje oko to drugi silnik wyjdzie najtaniej
ale najpierw uczciwa diagnoza tego
ale najpierw uczciwa diagnoza tego
Ostatnio zmieniony 27 lis 2011, 21:54 przez maja, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: ort
Powód: ort
-
6seba
- Początkujący T4
- 14
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: Multivan
- Kontakt:
przemek.b - spróbuj odkręcić pokrywę zaworów jak pisze wilu8 i wyjaśnić sprawę. Jeśli nie wiesz co i jak to zrób foto i wrzuć na forum, a na pewno dostaniesz podpowiedź co dalej robić.