Witajcie,
Kupiłem jakiś czas temu nowe zamienniki zacisków na przód do mojego T4 1997 2.5TDI ACV. Dokładnie MaxGear 82-0574. Mam fabrycznie tarcze 280mm. Niestety kupując zacisk nie doczytałem na jaki rozmiar tarczy są. Po odbiorze paczki, porównałem je wizualnie i wszystko wyglądało ok. Niestety przy montażu, po przykreceniu do jarzma sa za bardzo odsadzone, a klocki ze starej tarczy maja luz. Było to już jakiś czas temu, więc nie jestem w stanie ich zwrócić.
W internecie znalazłem informację, że te zaciski są pod tarcze 300mm. Ogólnie nie byłby to problem, bo po prostu zmieniłbym tarcze i klocki na 300mm, ale wygląda na to, że tarcza 300mm nie zmieści mi się pod jarzmo i teraz pytanie jak to ugryźć? Czy jestem w stanie to jakoś wyrzeźbić? Czy jest szansa kupić jakieś inne jarzmo? Czy jest to kwestia otworów w zwrotnicy?
Tutaj link do aukcji na które to kupiłem:
https://allegro.pl/oferta/zaciski-przod ... 7275068327
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
Problem z montażem zmiennika zacisków
-
humanoidt4
- Nowy T4
- 1
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: Transporter
- Kontakt:
-
maja
- Administrator
- Kierowca T4
- 16
- Tematy: 118
- Model: Multivan, Caravelle , Syncro
- Auto: t4/t4/t4/t4
- Opis: ten co walczy od początku do końca
- podziekowal za post: 21 razy
- otrzymal podziekowanie: 43 razy
- Kontakt:
Re: Problem z montażem zmiennika zacisków
WItaj, może blaszki będą lepiej trzymały klocki. To tylko myślenie.
-
humanoidt4
- Nowy T4
- 1
- Tematy: 1
- Model:
- Kontakt:
Dziękuję za odpowiedź.
Udało mi się znaleźć jarzma od VW Sharan mk1 FL 1.9tdi AUY, które prawdopodobnie pasują i pozwolą mi zamontować tarcze 300mm. Jak je dostane i wszystko podejdzie to opiszę to w temacie gdyby ktoś kiedyś miał podobną zagwozdkę.
Udało mi się znaleźć jarzma od VW Sharan mk1 FL 1.9tdi AUY, które prawdopodobnie pasują i pozwolą mi zamontować tarcze 300mm. Jak je dostane i wszystko podejdzie to opiszę to w temacie gdyby ktoś kiedyś miał podobną zagwozdkę.
-
rafflex
- profil zaufany

- Ikona forum
- 14
- Tematy: 29
- Model:
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
- podziekowal za post: 139 razy
- otrzymal podziekowanie: 235 razy
- Kontakt:
Daj znać jak ci poszło, ale powiem, że na twoim miejscu w ogóle bym nie bawił się w wymianę starych zacisków na nowe takie same, tylko od razu zamieniłbym na te większe pod tarcze 313mm (z wersji 151kM). Zupełnie inna bajka przy hamowaniu. Wprawdzie koszt większy, ale warto zrobić tą operację. Teraz to pewnie już "po ptakach".