Nowy zakup, nowe problemy!

Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Patryk1011
Forumowicz T4

2
Model:
Auto: Multivan T4
podziekowal za post: 6 razy
otrzymal podziekowanie: 11 razy
Kontakt:

Nowy zakup, nowe problemy!

Post autor: Patryk1011 »

Witam, z racji że wczoraj udało się kupić prawdziwą okazję to jednak, pojawiły się pierwsze problemy i z racji że to głównie chodzi o silnik to napiszę jeden temat żeby nie spamować, może ktoś pomoże!
Zakup, liczę że szczęśliwy to Multivan 2.5tdi(oficjalnie 102km ale mam wrażenie że kolegi 102 dużo wolniej się zbierał!) trasę s7 z Radomia do Kielc pokonał bez redukcji i zwalniania pod górkę!

Jak narazie pokonał u mnie bezawaryjne(nie licząc linki ręcznego na stacji!) 550km
1. Po odpaleniu na zimno przy -3, nie pracuje zbyt równo, dymi na taki jakby biało-niebieski kolor, 5 minut na placu plus 2-3km i nie widać nic dymu! (od czego zaczynać? Pompa? filtr paliwa? Świece? Wtryski? Akumulator?) dodam że odpala dość ładnie, bez żadnych problemów
2. Co jakieś 5-10km migają mi świece, wcisnę hamulec i przestają, stop działa normalnie więc nie wiem czy to wypalone styki czujnika stopu(czytałem że może tak być od tego a może być wina akumulatora?)
3. Mokre webasto jest, natomiast nie mam ani kabli pod fotelem ani akumulatora, nie widzę też żadnego programatora we wnętrzu i tu właśnie pytanie jak to ma być, jest szansa że ktoś jednak założył 151km! (nie miałem czasu szukać w dzień kodu silnika niestety)
4. Na pasku od pompy wtryskowej nie mam żadnej osłony, widziałem zdjęcia silników z olx i jest to chyba dość częsty przypadek, olać temat czy wypadało by kupić?

Akumulator raczej już jest słaby ale jeszcze pożyje a nie mam czym go nawet podładować, więc nie wiem czy ładować się od razu w koszty bigsmile
Kenobi
Administrator
Fanatyk T4

15
Model:
Auto: Caravelle
Opis: niech moc będzie z wami
podziekowal za post: 49 razy
otrzymal podziekowanie: 659 razy
Kontakt:

Re: Nowy zakup, nowe problemy!

Post autor: Kenobi »

1. Kąt wtrysku, wtryskiwacze, starość
2. Dobra diagnoza
3. Poczytaj o dogrzewaczu silnika D3WZ, nie trzeba szukać kodu od razu po otwarciu maski widać…login to view the rest of this post

This topic has 7 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Tematy bez wersji silnika”