Witam,
Wczoraj w czasie przejażdżki z Wawy do Rybnika padło mi prawdopodobnie turbo, po dodaniu gazu w granicach jego ładowania mogłem wytworzyć dowolnie wielką chmurę, przez 800 km spalił mi około litr oleju. Poza tym chodzi jak zwykle cicho i równo.
Normalnie jeżdżę na Mobilu Super 1000, pod dolaniu mineralnego lotosa na stacji do zwykłych diesli przestał prawie dymić.
Ogólnie 2 dni temu zauważyłem na trasie chmurę za sobą, odpuściłem, zatrzymałem się i przestał.
Wtedy od wieczór zagrzałem go na spokojnie do temperatury roboczej i przeciągnąłem dosyć mocno, żadnego niebieskiego dymu, tylko miłe małe czarne chmurki przy zmianach.
Egr zaślepiony jest na wężyku z tego co pamiętam.
Na postoju przy wyższych obrotach nic się nie dzieje, także pierścienie itp raczej odpadają.
Zastanawiam się co poczynić, zregenerować czy kupić coś nowego, np:
http://allegro.pl/turbosprezarka-vw-tra ... 73142.html
Jeśli zregenerować to gdzie?
Co możecie poradzić bazując na swoim doświadczeniu?
Oszczędzać nie chce.
Turbosprężarka do silnika ACV
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
pitbull200
- Początkujący T4
- 14
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
-
grzesiex
- Znawca T4
- 15
- Model:
- Auto: T4
- Opis: Krzywy ryj
- otrzymal podziekowanie: 83 razy
- Kontakt:
Re: Turbosprężarka do silnika ACV
Wyklucz nieszczelność w dolocie przed podjęciem radykalnych kroków.
This topic has 4 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się