Vw T4 2.5 + LPG ACU

https://www.t4-forum.pl/viewforum.php?f=91
T4 Forum dotyczące silnika 2.5 AAF , ACU , AET , AVT , APL w VW T4 – typowe usterki, naprawy, schematy, diagnostyka VAG
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
Ponury
Nowy T4

6
Model:
Auto: T4 Caravell
Kontakt:

Vw T4 2.5 + LPG ACU

Post autor: Ponury »

Witam Ekipę.
Mam dość stresujący problem w moim T4 2,5 lpg 1996 r ACU. Co jakiś czas mam problem w gaśnięciem w trakcie jazdy silnika ( nie jest to wina lpg bo problem pojawia się tylko na benzynie na zimnym silniku). Tzn uruchamiam silnik przez pewien czas wszystko ok obroty w normie nie faluje trzyma około 1000 ruszam jadę przez pewien czas ale gdy zaczynam hamować obroty spadają do zera i silnik gaśnie. Odpale przejadę może za 2 km i znowu hamowanie kończy spadającymi obrotami do zera i gaśnie. Nie ma różnicy czy hamuje redukując bieg czy jadę na luzie. Jak się zagrzeje problem znika. Z tym że problem pojawia się z nie wiadomo jakiego powodu bo po pewnym czasie w ogóle nie gaśnie i tak mogę sobie jeździć miesiąc dwa i nic a potem znowu problem.
Kopułka palec przewody świece cewka nowa. Silniczek krokowy czyszczę przy wymianie oleju czyli co jakieś 4 miesiące.

Próbowałem zdiagnozować problem przez komputer ale nie mogę się połączyć z komputerem z obd.

Może ktoś z kolegów miał podobny problem.
tomek
Forumowicz T4

15
Model:
Auto: TRANSPORTER
otrzymal podziekowanie: 4 razy
Kontakt:

Re: Vw T4 2.5 + LPG ACU

Post autor: tomek »

Spróbuj zmniejszyć dopływ powietrza , żeby pobierał powietrze z komory silnika a nie zewnątrz , może jakieś kolanko założyć zamiast wlotu z zewnątrz .

This topic has 7 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „2.5 AAF , ACU , AET , AVT , APL”