2.4d dobór rozrusznika
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Dejwid
- Nowy T4
- 6
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: Multivan T4
- Kontakt:
2.4d dobór rozrusznika
Witam. Rozrusznik w mojej teczce odmówił posłuszeństwa. Chciałem dzisiaj go wymienić ale nie mam mozliwosci zdemontowac go przed wizyta w sklepie. Czy to prawda, ze jaki bym nie kupil do t4 to bedzie pasowal? Nawet jesli mam z dlugim walkiem z tulejka w skrzyni to bede mogl go zastapic tym nowszym z krotkim wałkiem? Na zdjeciach wyglada, ze frez w tych nowszych rozrusznikach tez jest krótszy.
-
ROMEK3
- Forumowicz T4
- 8
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
Re: 2.4d dobór rozrusznika
Miałem rozrusznik z długim wałkiem, uszkodził się elektromagnes.
Na szybko zastąpiłem go tym z krótkim, wszystko działa ale nie jestem zadowolony.
Rozrusznik z krótkim wałkiem ma przekładnie satelitarną, może jest silniejszy ale obroty silnik ma mniejsze.
Na rozruszniku z długim wałkiem silnik palił na dotyk a teraz muszę trochę pokręcić.
Wiec wracam do starego po wymianie elektromagnesu.
Na szybko zastąpiłem go tym z krótkim, wszystko działa ale nie jestem zadowolony.
Rozrusznik z krótkim wałkiem ma przekładnie satelitarną, może jest silniejszy ale obroty silnik ma mniejsze.
Na rozruszniku z długim wałkiem silnik palił na dotyk a teraz muszę trochę pokręcić.
Wiec wracam do starego po wymianie elektromagnesu.
-
Łukasz12502
- Aktywny T4
- 8
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 13 razy
- otrzymal podziekowanie: 22 razy
- Kontakt:
Re: 2.4d dobór rozrusznika
potwierdzam.pasuje plug&play ale z długim lepiej kręci.i też wróciłem do niego.