Witam
Nabyłem T4 z takim oto felerem iż niezależnie czy zimny czy ciepły trzeba nim trochę pokręci zanim silnik zacznie pracować.
Gdy już zacznie pracować wszystko jest w porządku.
Nawet gdy zgaszę silnik i po krótkim czasie spróbuję odpalić ponownie muszę trochę kręcić.
Doszukiwałem się problemów w zapowietrzeniu układu paliwowego. Wymieniłem filtr paliwa a wraz z nim zawór regulacyjny na filtrze. Nie dostrzegłem różnicy, więc dzisiaj zdjąłem oryginalne przewody, założyłem przezroczyste i odpowietrzyłem układ.
Po odpowioetrzeniu (praktycznie brak bąbelków w przewodach) silnik dalej odpala po dłuższym kręceniu.
Wychodzę więc z założenia, że to nie kwestia powietrza.
Ale dostrzegłem też ciekawą rzecz. Otóż silnik trochę pracuje, w przewodzie zwrotnym od pompy bąbelków brak. Nagle w przewodzie zasilającym do pompy widzę kawalkadę bąbli wypadającą z filtra i lecącą w kierunku pompy. I po chwili to ustaje. Co ciekawe, te bąble nie pojawiają się już w przewodzie zwrotnym do pompy...
Co to może być? Macie jakieś pomysły?
AJT problemy z odpalaniem, dziwne zapowietrzanie
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
slepy8
- Nowy T4
- 6
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
-
mjanusz69
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Auto: Caravelle
- podziekowal za post: 29 razy
- otrzymal podziekowanie: 51 razy
- Kontakt:
Re: AJT problemy z odpalaniem, dziwne zapowietrzanie
Spróbuj podpiąć paliwo bezpośrednio do pompy z bańki zobaczysz czy się polepszy , ja jednak sprawdził bym świece czy wszystkie działają jeśli na przyk…login to view the rest of this post
This topic has 11 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się