Jestem nowym użytkownikiem tak więc na początku WITAM SERDECZNIE wszystkich użytkowników forum.
Mam problem z wtryskami.Z tego co tutaj widzę jest mnóstwo osób mających pojęcie na temat T4:) więc liczę na pomoc...
Kupiłem T4 z 2003r. 2.5 88KM - od samego początku trochę nierówno pracował na zimnym silniku .gdy się rozgrzał pracował równo.
Zaprowadziłem go do gościa aby podniósł mu trochę moc ponieważ często będzie ciągał przyczepę ok.1t . Gość stwierdził ,że wtryski pewnie leją więc kazał zrobić z nimi najpierw porządek a tym samym najlepiej wymienić na wtryski od 102KM.
Mechanik wymontował wtryski (stanadyn) - pompiarz sprawdził i stwierdził że leją (on także zasugerował żeby kupić od 102KM Boscha bo lepsze itd.)
Kupiłem kompletne wtryski od 102KM (sprzedający zaznaczył że były sprawdzane) pomimo tego zawiozłem je do swojego pompiarza i także stwierdził że są sprawne...
Mechanik zamontował no i teraz problem...ponieważ auto bardzo nierówno pracuje...zachowuje się tak jakby miało zgasnąć.
W czym może być problem?
Wymiana wtrysków z 88KM na 102KM - Problem
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
goldhunter
- Nowy T4
- 8
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 2 razy
- Kontakt:
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 15
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 780 razy
- Kontakt:
Re: Wymiana wtrysków z 88KM na 102KM - Problem
Mechanik do niczego! Trzeba ustawić dawkę i kąt wtrysku korzystając z vag coma
This topic has 4 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się