Witam, moja t4 boryka sie z odwiecznymi problemami, jak uporam sie z jednym to wyskakuje kolejny, juz powoli trace siły na nia:/
miałem jechać nad morze we wtorek i nagle brakło mocy w aucie, zaczeła kopcic na zimnym na biało-niebiesko i Vag pokazuje blad zaworu n108 pompy wtryskowej :/
wtryski wymieniane co prawda zalozone polskie koncówki ale nowe, rozrzad wymieniony, ustawiony , niby dawka i kat skorygowany zeby bylo ok.
ogólnie od dawna juz lekko kopciła ale obstawiałem ze dawka do ustawienia bo wtryski sa 205 a ustawione ksiazkowo do tego modelu:/
ma ktos pomysły ? albo dobrego mechanika w okolicach wroclawia co mi pomoze to ogarnać?!
2.5 TDI 88km - odwieczny problem!
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Lysyzlasu
- Początkujący T4
- 9
- Last active: -
- Tematy: 8
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: 2.5 TDI 88km - odwieczny problem!
Przestawił się kąt wtrysku i to mocno skoro błąd wyskoczył, czemu to trzeba sprawdzić.Lysyzlasu pisze:zaczeła kopcic na zimnym na biało-niebiesko i Vag pokazuje blad zaworu n108 pompy wtryskowej :/
Do tego jak zmieniałes końcówki wtryskiwaczy to w TDI powinno się wtedy skorygować program w ECU ( sama dawka to za mało ) bo silnik nigdy nie będzie dobrze pracował