witam wszystkich dzisiaj zabieram pierwszy raz głos i mam pytanie wymieniłem w moim t4 2.5tdi kompletne sprzęgło i po przejechaniu około dwóch tys km sprzęgło się zapowietrzyło. Po odpowietrzeniu znowu po paruset km znowu zapowietrzyło się,i tak jest cały czas .
Co to może być ?????
zapowietrzające się sprzęgło
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
toudi100
- Aktywny T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 19
- Model:
- Auto:
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
Re: zapowietrzające się sprzęgło
a płyn w zbiorniczku masz na max?
może gdzieś masz jeszcze jakieś bąble powietrza ja bym zaczął od przepłukania układu(i o ile się nie myle to są dwa odpowietrzniki-jeden przy serwie, drugi przy skrzyni) .dopiero później szukał dalej.
może gdzieś masz jeszcze jakieś bąble powietrza ja bym zaczął od przepłukania układu(i o ile się nie myle to są dwa odpowietrzniki-jeden przy serwie, drugi przy skrzyni) .dopiero później szukał dalej.
-
srokkka
- Aktywny T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: multivan syncro
- otrzymal podziekowanie: 16 razy
- Kontakt:
Re: zapowietrzające się sprzęgło
Miałem tak samo. Po wymianie sprzęgła tłoczki w pompie i w siłowniku pracują w innych miejscach niż poprzednio i - jeśli są wyrobione powierzchnie lub gumki - to sączy się płyn, a układ się zapowietrza. Czasem udaje się przeczekanie problemu /tłoczki się "docierają" w nowych miejscach/, ale zwykle trzeba wymienić siłownik lub pompę. Sprawdź więc, czy nie sączy się hydrol z pompy lub z siłownika.