jak wymienić diody- niebieski licznik

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
rafi29t4
Forumowicz T4

15
Model:
Auto: t4
podziekowal za post: 2 razy
Kontakt:

jak wymienić diody- niebieski licznik

Post autor: rafi29t4 »

witam , popaliły mi się diody jako ,że znalezienie oryginalnych SMD graniczy z cudem zakupiłem diody 3mm 12v licznik podłączyłem w domu na stole pod prostownik i w niebieskiej wtyczce
pin 1,20, 23 - plus
pin 9 i 24 - masa
ważne by nie pomylić polaryzacji bo nie będzie świecić kilka diód ja zaginałem nóżki tak żeby dioda świeciła w kierunku płytki a nie tarcz bo licznik wtedy bije po oczach potrzebne chyba 24 diody a najlepiej wymienić wszystkie bo będzie inny odcień podświetlenia

nie ukrywam ze info zbierałem z innych forów pomyślałem że komuś się może przydać
chłopcy radzą zaopatrzyć się w browara ze względu na trzęsące się rączki
jeszcze dodam że wskazówki żeby zdjąć należy je podważyć widelcem a przy zakładaniu wyskalować na 0 ja lekko wkładałem następnie przekręcałem w pozycje zerową i dociskałem
Powodzenia <vw>
Ostatnio zmieniony 29 sty 2011, 12:12 przez slimak, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: post pod postem!
darek123
Aktywny T4

15
Model:
Auto: t5 Multivan
podziekowal za post: 2 razy
otrzymal podziekowanie: 4 razy
Kontakt:

Re: jak wymienić diody- niebieski licznik

Post autor: darek123 »

Kolego widelcem!!!! wskazówki sciąga się przekręcajac w lewą strone i pociągajac je do siebie schodza jak po maśle a jak będziesz je widelcem sciagał …login to view the rest of this post

This topic has 7 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”