t4 1,9tdi 1991r nie odpala silnik z pasata b4

https://www.t4-forum.pl/viewforum.php?f=87
T4 Forum dotyczące silnika 1.9 TDI w VW T4 – typowe usterki, naprawy, schematy, diagnostyka VAG
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
planetobus95
Nowy T4

10
Model:
Auto: transporter
Kontakt:

t4 1,9tdi 1991r nie odpala silnik z pasata b4

Post autor: planetobus95 »

witam posiadam vw t4 multivan. kupiłem go z 3 miesiące miał przekładkę silnika z passata b4.sprawa wygląda tak :gdy jeszcze działał to ciężko palił rano trzeba było go podgrzać kilka razy i wyciągnąć sanie wtedy po krótkim kręceniu (około 5 sekund) odpalał i chodził ładnie już.Ale tego ranka było inaczej tez go podgrzałem kilka razy wyciągnołem sanie i nie odpalił kręcił kręcił i nic w końcu aku padło.jak włączam zapłon słychać uruchomienie przekazników.świece były wymieniane kilka tygodni temu bezpieczniki są całe zarówno w skrzynce i jak pod maską od świec.załozyłem ten watek z dlatego ze to nietypowa sytuacja mało kto ma vw t4 w dowodzie 2,4d a pod maską 1,9 tdi.może ktoś pomoże beksa beksa beksa
Kenobi
Administrator
Fanatyk T4

15
Model:
Auto: Caravelle
Opis: niech moc będzie z wami
podziekowal za post: 49 razy
otrzymal podziekowanie: 659 razy
Kontakt:

Re: t4 1,9tdi 1991r nie odpala silnik z pasata b4

Post autor: Kenobi »

Pierwsza rzecz to pytanie jaki tam masz tak na prawdę silnik. W silnikach TDI nie ma czegoś takiego jak ssanie. Są dwie możliwości jeśli masz na prawd…login to view the rest of this post

This topic has 4 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „1.9 ABL , AFN , 1X , 1Z”