Silnik BJL Crafter a ACV t4
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Tasman
- Początkujący T4
- 12
- Last active: -
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: syncro
- Kontakt:
Silnik BJL Crafter a ACV t4
Witam. Panowie czy koś się orientuje czy silnik BJL lub podobny w Crafterach jest konstrukcyjnie rozwiniętym ACV? bo ja myślałem, że silniki r5 na pasku wyszły z produkcji kolo 2004 wraz zakonczeniem T4. Co za tym idzie czy ktoś gdzieś widział tego typu silnik w t4?
-
ostryt4
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 67 razy
- Kontakt:
Re: Silnik BJL Crafter a ACV t4
Z tego co widać na zdjęciach w necie jest na CR, ceny zaczynają się od 13tys więc wątpię aby ktoś się skusił na takiego do T4.
Na dzień dzisiejszy jak bym robił swapa ( na razie nie zamierzam ) to zainteresował bym się jednostką z Volvo D5.
Na dzień dzisiejszy jak bym robił swapa ( na razie nie zamierzam ) to zainteresował bym się jednostką z Volvo D5.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Krótko: to jest kompletnie inna konstrukcja, nie ma nic wspólnego z TDI z T4
Do tego wymiana tak udanej, niezawodnej i żywotnej konstrukcji jak silnik z teczki na silnik CR z jakiegokolwiek samochodu koncernu VAG byłoby głupotą.
Do tego wymiana tak udanej, niezawodnej i żywotnej konstrukcji jak silnik z teczki na silnik CR z jakiegokolwiek samochodu koncernu VAG byłoby głupotą.
-
Tasman
- Początkujący T4
- 12
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: syncro
- Kontakt:
No tak wlasnie słyszałem, ze w bloku są nadlewy do mocowania pompy wtryskowej takiej jak w acv, to by wskazywało na pochodzenie ze starej dobrej rodziny. Nie myśle o swapie na taki silnik, bo nikt normalny nie wyda 13 tys za motor do auta wartego 8 tys, ale jak bym myślał to kupiłbym całe auto po wypadku (lub nie) i sprzedawał na części, wtedy silnik wyszedłby taniej, (pomijam fakt, że uważam stare silniki 1,9tdi za jedne z najlepszych konstrukcji w historii i taki brał bym pod uwagę jako pierwszy w kolejności).
Zmartwiła mnie wiadomość kolegi Kenobi, ze to całkiem co innego. Czyli wsadzili łapy...
Zmartwiła mnie wiadomość kolegi Kenobi, ze to całkiem co innego. Czyli wsadzili łapy...