Sorrrki za krzyczacy post <cisza> , wiec zaczne od poczatku .
Mam male problemy z moja t4 , mianowicie .....
-Silnik wyraznie nie rowno pracuje zaraz po starcie , przez okolo 2 sekund a pozniej wchodzi na obroty i nie rowna praca pozostaje ,ale nie jest juz tak jak przez pierwsze sekundy .(Pali od strzala czym zimniej tym lepiej)
-Przy odpalaniu na zaciagnietym ssaniu silnika nie pusci nawet dymmka , ale gdy tylko zamkne ssanie , kopci jak lokomotywa .Obiawy te pozostaja do calkowitego rozgrzania silnika .
-Ostatnim razem pojechalem na wymiane filtrow , oleju i plynu chlodzacego , po otworzeniu maski slysze cos jak buczenie z skrzynki filtra ???? nawet wrocilem do mechanika aby to sprawdzic , wlozylismy stary filtr i dalej to samo . Nie wiem co oni tam porobili .Wiem jedno, przed zaprowadzeniem samochodu do mechanika tego nie bylo .
Podkresle ze dopiero co kupilem auto i i staram sie przygotowac do przejechania nastepnych kilku tys . Ostatni wlasciciel to starszy czlowiek <cudzysłów> , twierdzi ze wymienil rozrzad 40 tys km temy , nie wiem czy mu wierzyc czy nie ????? i co bylo wymieniane Wiem jedno ze moja t4 jest cala przeszklona w czarne szyby wiec nie sadze zeby to on nia jezdzil :lol: , raczej jego syn .
-Bede wdzieczny za udzielenie jakich kolwiek informacji .
Pozdrawiam Piotr .
Nierowna praca silnika 1.9 td ??????
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
PETER82
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 15
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: Nie rowna praca silnika 1.9 td ??????
ogólnie to co nazywasz ssaniem jest tzw. urządzeniem wspomagającym rozruch które przestawia kąt wtrysku na pompie, więc jeżeli w pozycji wyciągniętej …login to view the rest of this post
This topic has 18 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się