VW T4 Caravelle 2.4D GL - raz odpala, raz nie - uparciuch

https://www.t4-forum.pl/viewforum.php?f=88
T4 Forum dotyczące silnika 2.4 AAB , AJA w VW T4 – typowe usterki, naprawy, schematy, diagnostyka VAG
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
marh
Aktywny T4

15
Model:
Auto: VW T4 Caravelle GL
podziekowal za post: 9 razy
otrzymal podziekowanie: 5 razy
Kontakt:

VW T4 Caravelle 2.4D GL - raz odpala, raz nie - uparciuch

Post autor: marh »

Rzecz która potrafi bardzo irytować: parokrotnie potwierdziła się reguła - jeśli temperatura na zewnątrz sięga -10C i niżej, samochód nie może odpalić nawet na samostarcie (świece zatem odpadają jako główna przyczyna). Przez kilka ostatnich dni było zimno i samochód był nie do ruszenia; dziś się ociepliło i zapaliłem bez najmniejszych problemów. Jaka może być przyczyna - może ktoś spotkał się z podobną sytuacją? Akumulator jest nowy, od jakiś 2 tyg., alternator kręci też ok. Po wymianie filtr paliwa oraz biały zaworek na filtrze (strzałkę oznaczenia na zaworku skierowałem w kierunku kierowcy - czy tak jest prawidłowo?) Miałem wrażenie w te zimne dni, że silnik przy rozruchu dostaje bardzo mało paliwa lub nie dostaje go wcale. Czy jest możliwe żeby w układzie paliwowym, pompie zalegała gdzieś woda która zamarza i blokuje dostęp ropy?
Proszę o opinie, dzięki;-)
chmielik
Ikona forum

15
Model:
Auto: T4
Opis: ZRÓB COŚ ZE SWOIM ŻYCIEM ALBO NAPIJ SIĘ WÓDKI
podziekowal za post: 15 razy
otrzymal podziekowanie: 82 razy
Kontakt:

Re: VW T4 Caravelle 2.4D GL - raz odpala, raz nie - uparciuc

Post autor: chmielik »

Możliwe to to jest .....wlej preparat do czyszczenia i zobaczysz ..ale nie denaturat ......jak już to spirytus

This topic has 118 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „2.4 AAB , AJA”