Znaleziono 6 wyników

Return

autor: b8tz
07 lut 2012, 23:49
Jump to forum
Jump to topic

Re: Pękający pasek od alternatora

Sprubuj zmierzyć średnicę koła pasowego - ja mam 3 altki z takim kołem w róznym stopniu zużycia i porównamy. Ale odczytaj z możliwie największą dokładnością suwmiarki....
Nawet jeśli mechanik wymieniał ci pompę - to koło pasowe przekładał ze starej bo nie było go w komplecie z nową.
autor: FocusMED
07 lut 2012, 20:48
Jump to forum
Jump to topic

Wymień koło alternatora i obejrzy dokładnie koło pompy wody.
autor: waldek19655
07 lut 2012, 19:25
Jump to forum
Jump to topic

witam
u mnie bylo to samo sprawca lozyska alternatora
autor: Kenobi
30 sty 2012, 13:49
Jump to forum
Jump to topic

Re: Opony wzmacniane czy niekoniecznie?

po pierwsze nacisk na koła nigdy nie jest rozłożony równomiernie nawet przy nie poruszającym się samochodzie, po drugie przy osiągnięciu maksymalnego DMC, w czasie jazdy chwilowy nacisk na poszczególne koła może znacznie przekroczyć wartość DMC dzielone na 4, np podczas zakrętów nacisk na zewnętrzne...
autor: wilu8
04 wrz 2011, 9:13
Jump to forum
Jump to topic

Diagnostyka Naszych TDI

Przedstawiam mały opis jak wykonać Logi dynamiczne oraz statyczne.Do wykonania potrzebujemy program diagnostyczny VAG COM w pełnaj wersji najlepiej Vag com 409 . Po uruchomieniu programu VAG-Com wykonujemy następujące operacje: 1. Odczytujemy błędy z komputera silnika (ECU): Select -> 01-Engine -> 0...
autor: wilu8
20 sty 2012, 22:19
Jump to forum
Jump to topic

Re: Podkręcamy 1,9td ABL

wilu8 ten pin to takie cusik? http://allegro.pl/boost-pin-1-6td-1-9-td-aaz-bost-10km-zobacz-warto-i2048102607.html Dokładnie tak Generalnie w temacie kręcenie 1.9 warto skorzystać z doświadczenia naszych kolegów z golfów pasatów itp. Cuda wyrabiają , Ale z T4 nie co iść na całość bo on ma jeszcze i...