trzęsie na wolnych

Czyli wszystko co związane z silnikami diesla.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
pelek37
Aktywny T4

Answers: 0
12
Last active: -
Tematy: 64
Model:
Auto: t4
podziekowal za post: 56 razy
otrzymal podziekowanie: 170 razy
Kontakt:

Re: trzęsie na wolnych

Nieprzeczytany post autor: pelek37 »

Napinacz wymieniony razem z paskiem i dolnym kołem zębatym , wskazówka napinacza skacze jak skakała , po tych wszystkich zabiegach jakie do tej pory zrobiłem, udało mi się uzyskać równą prace silnika bez szarpania, odpala bez problemów zimny i ciepły, niestety nadal niebieski śmierdzący dym z rury pozostał, na wolnych jest jeszcze ok. ale wystarczy przytrzymać go na obrotach i spalin jest dużo i tak przez jakiś czas zostaje po zdjeciu nogi z gazu, jest to smród nie spalonego paliwa, na vagu czas wtrysku nadal skacze.
pelek37
Aktywny T4

12
Tematy: 64
Model:
Auto: t4
podziekowal za post: 56 razy
otrzymal podziekowanie: 170 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: pelek37 »

Dziś znajomy mechanik, zrobił mi logi Basic Settings grupy 000 i 004, stwierdził że to wina wtrysku sterującego, podczas sprawdzania odpinaliśmy wtyk wtryskiwacza, praca się nie zmienia tylko wskazania kąta w blokach w stają w bloku 000 na 38 w 004 czas aktualny 00, logi http://vaglogi.pl/log-000_CDkC38.html , http://vaglogi.pl/log-004_R0GMGT8.html.
waldisg
Początkujący T4

12
Tematy: 2
Model:
Auto: T4 Caravell 1998
podziekowal za post: 7 razy
otrzymal podziekowanie: 7 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: waldisg »

Miałem podobne objawy w silniku 150 AHY. Na wolnych obrotach nierówna praca, po włączeniu klimatyzacji szarpanie silnikiem. Kenobi wie o czym piszę bo sam miał okazję to sprawdzić :) . Różne rzeczy brałem pod uwagę i w końcu decyzja zapadła, że wymienię nastawnik pompy wtryskowej. Po wymianie nastawnika wszystkie problemy z nierówną pracą silnika ustały, pracuje równo, bez szarpania i bez różnicy czy klima włączona czy nie. Nastawnik wyniósł mnie 300 PLN w tym 100 kaucji zwrotnej przy oddaniu starego. Może komuś pomoże ta informacja.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Diesel”