mycie silnika
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
sumarek
- Forumowicz T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: t4 białas
- podziekowal za post: 18 razy
- Kontakt:
mycie silnika
zastanawiam się nad umyciem silnika 2.5 tdi. Na myjni trzeba podpisać oświadczenie że myjnia nie ponosi odpowiedzilności jeśli silnik po myciu nie odpali. Jak duże jest ryzyko że po myciu silnika będę miał kłopoty?? Czy można jakoś przygotować silnik do mycia żeby uniknąć niepożądanych awarii?? Czy jest sens myć silnik??
-
edibus
- Aktywny T4
- 14
- Tematy: 3
- Model:
- Auto: T4 laweta
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
Re: mycie silnika
myj spokojnie tyle że odmuchaj alternator i nie lej po lewej stronie komory bo tam masz komputer i resztę elektryki,a i co najważniejsze jak przyjedziesz na myjnie to możesz myć ale gorącą wodą w innym przypadku musisz odczekać aby silnik ostygł!!!
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
jak koledzy mówią. Ja wspomagam się przy myciu środkiem albo firmy "moje auto - silnik" dostępnym w hipermarketach, albo tym http://detailershop.pl/pl/p/Shiny-Garag ... ser-1l/774 (tego używam często nawet do mycia felg a w rozcieńczeniu do tapicerki nawet. Do mycia silnika możesz rozcieńczyć pół na pół i z butelki robi Ci się dwa litry za 31 zł - bardzo dobry środek )
diesla możesz kąpać na wszystkie sposoby, z benzyniakiem już nie jest tak kolorowo
diesla możesz kąpać na wszystkie sposoby, z benzyniakiem już nie jest tak kolorowo
-
sumarek
- Forumowicz T4
- 13
- Tematy: 15
- Model:
- Auto: t4 białas
- podziekowal za post: 18 razy
- Kontakt:
płyn do mycia silnika "moje auto" akurat mam więc może sam bym spróbował spryskac i spłukać silnik.
oprócz elektryki to czy intercooler i filtr kabinowy należy omijać z wodą czy można lac po wszystkim?? :)
oprócz elektryki to czy intercooler i filtr kabinowy należy omijać z wodą czy można lac po wszystkim?? :)
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
to przede wszystkim się myje bo tak jak i w chłodnicy syfu tam się zbiera od gromasumarek pisze:to czy intercooler
nie musisz - ale zamiast filtra będziesz miał zużyty tamponsumarek pisze:filtr kabinowy należy omijać
ogólnie ja leje po wszystkim ( oprócz filtrów ) jak leci, tylko nigdy na ciepłym silniku i
nigdy zaraz po umyciu nie odpalam - zawsze czekam, minimum dwie trzy godziny aż wszystko obcieknie
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
zgadza się - ja nawet bym Ci proponował zdjąć intercooler (o ile nie masz przedniego - jak masz to zdejmij atrapy, spryskaj środkiem i szlauf)Kenobi pisze:to przede wszystkim się myje bo tak jak i w chłodnicy syfu tam się zbiera od gromasumarek pisze:to czy intercoolernie musisz - ale zamiast filtra będziesz miał zużyty tamponsumarek pisze:filtr kabinowy należy omijać
ogólnie ja leje po wszystkim ( oprócz filtrów ) jak leci, tylko nigdy na ciepłym silniku i
nigdy zaraz po umyciu nie odpalam - zawsze czekam, minimum dwie trzy godziny aż wszystko obcieknie
po myciu odczekaj bo inaczej wędzie siwy dym - miałem tak kiedyś - myślałem że auto się pali - ale panika była <32>