1.9TD Spalanie.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Grzechoo
- Początkujący T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 9
- Model:
- Auto: T4 Caravel '95 ABL
- podziekowal za post: 1 raz
- Kontakt:
Re: 1.9TD Spalanie.
Autko mam od 3 miesiecy. Spalanie liczone poprzez przejechane kilometry wzgledem zatankowanego paliwa: tzn tankuje full zbiornik (wystarcza mi na 1150 km - trasy mieszane). Juz 2 tankowania za mna. Po pierwszym 6,0 srednia. Po ostatnim 6,6 litra (tutaj powozilem przez ok tygodnia troche ciezarow ok 500-700kg)
Nie przekraczam 100 km/h.
Nie przekraczam 100 km/h.
-
ostryt4
- Znawca T4
- 16
- Tematy: 6
- Model:
- Auto: T4
- podziekowal za post: 23 razy
- otrzymal podziekowanie: 67 razy
- Kontakt:
Jak taczam się w Polsce po drogach powiatowych to coś koło "ósemki" wychodziło ale tu gdzie mieszkam po autostradach powyżej 120-tu mogę se pomażyć o takim wyniku.
-
Frodo
- Aktywny T4
- 13
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 9 razy
- Kontakt:
W pierwszym poście na forum,chciał bym wszystkich serdecznie powitać.Mam multivana 1.9 td z 93 roku z przebiegiem 215 tyś.km.Jadąc na trasie z prędkością 90-100(według wskazań licznika) spala mi około 6,5 litra.Po mieście pali 8-8,5.Jazda oczywiście spokojna,bez szaleństw(bo i nie na czym szaleć).
-
rychusta
- Nowy T4
- 14
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: T4 Caravela
- podziekowal za post: 3 razy
- Kontakt:
Witam wszystkich.Jak kupiłem T4 1,9 z silnikiem TDI bez turbiny na zwykłej starej pompie wtryskowej,to mi palił 6,5 l do 7,5 l na 100km z przyczepą.tyle że mulił oczywiście.Założyłem turbo i jeszcze nie wiem ile pali.
Moim zdaniem wszystko zależy od kondycji silnika-sprężanie i pompa wtryskowa.Jeżeli to jest ok.nie powinien przekroczyć 8 l na 100km,chyba że się ciśnie 160 na godzine.
Moim zdaniem wszystko zależy od kondycji silnika-sprężanie i pompa wtryskowa.Jeżeli to jest ok.nie powinien przekroczyć 8 l na 100km,chyba że się ciśnie 160 na godzine.
-
ostryt4
- Znawca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Sam zakładałeś TDi czy masz TD ?rychusta pisze:Witam wszystkich.Jak kupiłem T4 1,9 z silnikiem TDI bez turbiny na zwykłej starej pompie wtryskowej,to mi palił 6,5 l do 7,5 l na 100km z przyczepą.tyle że mulił oczywiście.Założyłem turbo i jeszcze nie wiem ile pali.
T4 fabrycznie nie były produkowane z silnikami 1.9 na bezpośrednim wtrysku do komory spalania.
-
ostryt4
- Znawca T4
- 16
- Model:
- Kontakt:
Mogła komuś paść, wyjął se i jeździł bez, tylko ciężko to nazwać jazdą bez doładowania.FocusMED pisze:Poza tym nie ma TDI bez turbiny :)