jak podłączyc trzeci stop?
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
picolo2009
- Forumowicz T4
- 14
- Last active: -
- Tematy: 13
- Model:
- Auto: T4
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
jak podłączyc trzeci stop?
Witam koledzy powiedzcie mi jak się zabrać za podłączenie trzeciego światła stopu na szybie,chodzi mi o to gdzie szukać kabelków itp,co gdzie do czego?,nie chce czegoś zepsuć,dzięki za pomoc
-
czarny1x1x
Re: jak podłączyc trzeci stop?
tylna prawa lampa orginalna kostka lub jak każdy to robi pod kabelki masa oraz kabelek od światła stopu ,kontrolka w łapkę i kolega do pomocy przy piwku super robota
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Żadne tam pod kabelki, wpinasz się oryginalną kostką dwupinową w oprawkę tylnej prawej lampy i masz porządne, trwałe podłączenie.
-
picolo2009
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 13
- Model:
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
-
czarny1x1x
dolutujesz dwa kabelki i będzie tak samo działać jak z tą zaczarowaną kostką tego nikt oglądać nie będzie . więcej pisania jazdy paliwa pieniędzy jak samej roboty <38>
-
notri
- Mistrz T4
- 15
- Tematy: 43
- Model:
- Auto: Bestel > Business
- podziekowal za post: 42 razy
- otrzymal podziekowanie: 137 razy
- Kontakt:
picolo - oryginalnie trzecie światło stopu jest połączone z tylną lewą lampą, ale to w mojej wersji ze skrzydełkami. Przechodziłem temat bo instalację od tej lampy wykorzystałem do stopu w spojlerze który mam na dachu. (ta lampka w szybie poszła się . . . . . przejść bo mi pod blokiem tą szybe rozbili kiedyś)
U mnie w lewym skrzydełku tylnych drzwi w okolicy podłączenia do podgrzewanej szyby jest taka dziurka z gumką - to jest na wpuszczenie wiązki od stopu i grzania szyby. Kable idą poszyciem drzwi, potem gumowym peszlem przy zawiasie do puszki lampy.
Ty masz o ile pamiętam klapę więc to będzie do pociągnięcia tą rurą co jest w kółku na zdjęciu niżej i pewnie podłączone do lampy prawej
http://img4.imageshack.us/img4/3752/1aaax.jpg
U mnie w lewym skrzydełku tylnych drzwi w okolicy podłączenia do podgrzewanej szyby jest taka dziurka z gumką - to jest na wpuszczenie wiązki od stopu i grzania szyby. Kable idą poszyciem drzwi, potem gumowym peszlem przy zawiasie do puszki lampy.
Ty masz o ile pamiętam klapę więc to będzie do pociągnięcia tą rurą co jest w kółku na zdjęciu niżej i pewnie podłączone do lampy prawej
http://img4.imageshack.us/img4/3752/1aaax.jpg
-
tommly
- Specjalista T4
- 15
- Tematy: 21
- Model:
- Auto: chwilowy brak T4
- Opis: Sekcja DOLNO-Śląsko-Opolska
- podziekowal za post: 30 razy
- otrzymal podziekowanie: 36 razy
- Kontakt:
Ślimak, a które to gniazdo od stopu? Dzisiaj przy okazji wymiany lamp z tyłu pstryknąłem fotkę...slimak pisze:Żadne tam pod kabelki, wpinasz się oryginalną kostką dwupinową w oprawkę tylnej prawej lampy i masz porządne, trwałe podłączenie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Probe041
- Nadteczkownik Nieuleczalny
- 16
- Tematy: 65
- Model:
- podziekowal za post: 163 razy
- otrzymal podziekowanie: 781 razy
- Kontakt:
Na tym zdjęciu widać gdzie jest wpięty 3 stop, 2 pinowa wtyczka, czarny i czarno-niebieski kabel
http://www.t4-wiki.de/wiki/images/thumb ... gelung.jpg
http://www.t4-wiki.de/wiki/images/thumb ... gelung.jpg
-
taky
- Forumowicz T4
- 9
- Tematy: 0
- Model:
- Auto: Transporter
- podziekowal za post: 5 razy
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
Z wypowiedzi "notri" wynika, że zasilanie trzeciego światła stop na podnoszonej klapie przechodzi kanałem w szybie? Przewody zasilające czarny i biały są jakby wklejone w tylną szybę. W wiązce wchodzącej w klapę jest przewód czarno czerwony, który w oprawkach tylnych świateł zasila właśnie stop. Ponieważ ktoś improwizował wcześniej po prawej stronie z tyłu, przewod czarno czerwony wychodzący z wiązki od gory połączony jest z szaro białym jednak trzecie światlo nie działa. Trzecie światlo stop już działa. Rzeczywiście przewody zasilające przechodzą przez szybę natomiast przewod czarno czerwony wychodzący z wiązki klapowej okazał się tym właściwym. Nie mialem wtyczki dwupinowej więc zgodnie z zasadą "i tak tego nie widać" tymczasowo przewodzik na przewodzik ale na zlot w takim stanie raczej się nie da. Chyba?