Klocki hamulcowe przod AAF 92 r
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 28
- Model:
- Auto: Multivelle Long
- Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA
sekcja "MŁODE WILKI" - Lokalizacja: Kraków
- podziekowal za post: 51 razy
- otrzymal podziekowanie: 127 razy
- Kontakt:
Klocki hamulcowe przod AAF 92 r
Wie ktos moze jakiego dokladnie powinny byc ksztaltu klocki w AAF z 92 r z ABS bez czujnika zuzycia okladzin?
Juz 2 raz przyslano mi klocki ktore niby sa do mojego ale nie wygladaja dokladnie jak te ktorych resztki mam obecnie zalozone
Nie wiem teraz czy ktos wczesniej sie pomylil zakladajac nie takie jak trzeba czy te bede musial znowu odsylac a byc moze konstrukcja klockow sie nieco zmienila ale sa wspolzamienne
Obecnie mam zalozone 4 szt takie same jak na zdjeciu zaznaczone strzalka a w komplecie ktory przyslano sa 2 rodzaje i roznia sie tylko sprezynami
http://images48.fotosik.pl/675/82a2a3e0c6ed353am.jpg
Nie mam za bardzo w tym tygodniu czasu zeby zabrac sie za wymiane bo niby moglbym przymierzyc ale jakby cos sie porysowalo w trakcie prob montazu to bedzie problem z odeslaniem
pierwsze klocki kupione tutaj (odeslane)
http://allegro.pl/show_item.php?item=3109794221
a drugie tutaj (te mam obecnie)
http://allegro.pl/show_item.php?item=3178990538
ksztalt i wymiary klockow dokladnie takie jak w moich,rozne sa tylko sprezyny w 2 z nich
Nr na pudelku zdjecia na aukcji taki sam jak tych ktore mi dzisiaj przyslano
Juz 2 raz przyslano mi klocki ktore niby sa do mojego ale nie wygladaja dokladnie jak te ktorych resztki mam obecnie zalozone
Nie wiem teraz czy ktos wczesniej sie pomylil zakladajac nie takie jak trzeba czy te bede musial znowu odsylac a byc moze konstrukcja klockow sie nieco zmienila ale sa wspolzamienne
Obecnie mam zalozone 4 szt takie same jak na zdjeciu zaznaczone strzalka a w komplecie ktory przyslano sa 2 rodzaje i roznia sie tylko sprezynami
http://images48.fotosik.pl/675/82a2a3e0c6ed353am.jpg
Nie mam za bardzo w tym tygodniu czasu zeby zabrac sie za wymiane bo niby moglbym przymierzyc ale jakby cos sie porysowalo w trakcie prob montazu to bedzie problem z odeslaniem
pierwsze klocki kupione tutaj (odeslane)
http://allegro.pl/show_item.php?item=3109794221
a drugie tutaj (te mam obecnie)
http://allegro.pl/show_item.php?item=3178990538
ksztalt i wymiary klockow dokladnie takie jak w moich,rozne sa tylko sprezyny w 2 z nich
Nr na pudelku zdjecia na aukcji taki sam jak tych ktore mi dzisiaj przyslano
-
MisiekVW
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: Caravelle Assistance
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 6 razy
- Kontakt:
Re: Klocki hamulcowe przod AAF 92 r
Ja mam takie jak ty teraz czyli z tej drugiej aukcji ze sprężynkami z "drutu"
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Na aukcji jest fotka dokladnie takich klockow jak te ktore mam obecnie zalozone
Niestety ale dotarlo troszke co innego,chodz nr czesci (rowniez ten wybity na klocku)jest dokladnie taki sam jak na aukcji
Teraz przynajmniej wiem ze poprzednio przy zakladaniu nikt sie nie pomylil
Mailowalem z gosciem od poprzednich klockow ktore kupilem na allegro i dzwonilem dzisiaj do tego od ktorego klocki mam obecnie
Obydwoje twierdza ze katalogowo powinny byc te ktore mi przyslali i inne klocki ktore sa do innych zaciskow w t4 wymiarami nie sa nawet zblizone wiec o pomylce raczej mowy nie ma
Stary klocek odrysowalem,zwymiarowalem na papierze i skany wyslalem do obydwoch sprzedawcow
Twierdza ze to te klocki ale zaden nie wie dlaczego jest roznica w sprezynkach
Ostatnio nawal roboty mam i nie mam jak tego sprawdzic,dodatkowo brat sie swoim bolidem na dobre na podjezdzie rozkraczyl i swojego nie mam nawet jak bezpiecznie podniesc do gory zeby sprawdzic (a na zwrot ma niby tylko 10 dni)
Ten inny rodzaj sprezyny to moze jakas drobna zmiana konstrukcyjna i klocki sa zamienne?
Niestety ale dotarlo troszke co innego,chodz nr czesci (rowniez ten wybity na klocku)jest dokladnie taki sam jak na aukcji
Teraz przynajmniej wiem ze poprzednio przy zakladaniu nikt sie nie pomylil
Mailowalem z gosciem od poprzednich klockow ktore kupilem na allegro i dzwonilem dzisiaj do tego od ktorego klocki mam obecnie
Obydwoje twierdza ze katalogowo powinny byc te ktore mi przyslali i inne klocki ktore sa do innych zaciskow w t4 wymiarami nie sa nawet zblizone wiec o pomylce raczej mowy nie ma
Stary klocek odrysowalem,zwymiarowalem na papierze i skany wyslalem do obydwoch sprzedawcow
Twierdza ze to te klocki ale zaden nie wie dlaczego jest roznica w sprezynkach
Ostatnio nawal roboty mam i nie mam jak tego sprawdzic,dodatkowo brat sie swoim bolidem na dobre na podjezdzie rozkraczyl i swojego nie mam nawet jak bezpiecznie podniesc do gory zeby sprawdzic (a na zwrot ma niby tylko 10 dni)
Ten inny rodzaj sprezyny to moze jakas drobna zmiana konstrukcyjna i klocki sa zamienne?
-
pokor
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 12
- Model:
- Auto: Multivan
- podziekowal za post: 7 razy
- otrzymal podziekowanie: 19 razy
- Kontakt:
Dziwna sprawa wg wiki i mojej wiedzy były tylko 4 rodzaje hamulców Lucas RC54(stare wentylowane tarcze do 96r), Lucas C54 (pełne tarcze), ATE FN3 (wentylowane po 96r 2,5tdi), ATE FNR (wprowadzone w 2000r do silników V6)
Przy czym jedyne mające klocki przetykane bolcami to Lucas RC54
Jak kupowałem klocki i tarcze to też wypytywali jakby było z tuzin systemów hamulcowych
Może ktoś rozwiąże zagadkę.
Przy czym jedyne mające klocki przetykane bolcami to Lucas RC54
Jak kupowałem klocki i tarcze to też wypytywali jakby było z tuzin systemów hamulcowych
Może ktoś rozwiąże zagadkę.
-
kurol
- Kierowca T4
- 15
- Model:
- Kontakt:
Nie wiem dlaczego bezposredni link do wiki nie chce dzialac ale wpisujac w google ''Lucas_RC54 wiki'' znajduje opis niby mojego zacisku
Na fotkach widac ze klocki ktore dotarly powinny pasowac
Albo jest jeszcze jeden rodzaj zacisku ktorego na wiki nie ma ale wystepuje u mnie <19>
edit
Sprawa sie wyjasnila
Klocki pasuja bezproblemowo i udalo mi sie odczytac nawet nr ze starych
Pomimo drobnej roznicy konstrukcyjnej ich nr jest taki sam,bosch 0986460954
Klocek z inna sprezynka idzie po stronie przeciwnej niz tloczek i elegancko opiera sie o jarzmo <tak1>
Na fotkach widac ze klocki ktore dotarly powinny pasowac
Albo jest jeszcze jeden rodzaj zacisku ktorego na wiki nie ma ale wystepuje u mnie <19>
edit
Sprawa sie wyjasnila
Klocki pasuja bezproblemowo i udalo mi sie odczytac nawet nr ze starych
Pomimo drobnej roznicy konstrukcyjnej ich nr jest taki sam,bosch 0986460954
Klocek z inna sprezynka idzie po stronie przeciwnej niz tloczek i elegancko opiera sie o jarzmo <tak1>