pompa paliwa

https://www.t4-forum.pl/viewforum.php?f=89
T4 Forum dotyczące silnika „2.5 AJT, AAY, ACV, AUF, AXL, AYC, AHY, AXG”

Tematy dotyczące TDI – 88, 102, 111, 150 KM. Wszystko o turbo, intercoolerze, wtryskach, ECU i VAG.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
starter
Początkujący T4

Answers: 0
16
Last active: -
Tematy: 2
Model:
Auto: transporter
Kontakt:

pompa paliwa

Nieprzeczytany post autor: starter »

Z racji tego że jestem tu nowy a nie znalazłem wątku o przywitaniu to witam
Kupiłem VV T4 96r 2.5TDI,było super,do wczoraj :| ,ciec na parkingu kazał mi przestawic auto,przestawiłem po czym se podłubałem przy nim,przyszedł kumpel z bro i chciał posłuchac jak chodzi mój nowy nabytek,odpaliłem i ze 3s pochodził i zgasł,znowu odpaliłem i też zgasł i tak do dzisiaj,ktoś mi powiedział że to może niejaki wyłącznik pompy paliwa i że trzeba go po prostu włączyc,szukałem,nie znalazłem :( ,alarmu,immobilaisera też nie ma,macie może jakieś porady co to może byc?albo namiar do servisu?z Wawy jestem jak co,i jeszcze jedno,dłubałem ale może nie dłubałem tylko założyłem skrzynkę bezpieczników bo sprawdzałem je gdyż nie miałem podświetlacza deski (z resztą dalej nie mam) a teraz na dodatek jak go zapalam to mi gaśnie <44>
Dzięki i pozdrawiam
slimak
Ikona forum

16
Tematy: 102
Model:
Auto: Mixt
podziekowal za post: 17 razy
otrzymal podziekowanie: 310 razy
Kontakt:

Re: pompa paliwa

Nieprzeczytany post autor: slimak »

W skrzynce jest przekaźnik oznaczony numerem 109 który odpowiada za zasilanie sterownika silnika. Sprawdź czy nie jest luźny lub uszkodzony (podmień od kogoś jeśli masz taką możliwość lub zrób zworkę styków roboczych).
Skąd wiesz, że nie masz w aucie immo?
najbi
Forumowicz T4

16
Tematy: 10
Model:
Auto: vw t5 multivan
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: najbi »

slimak pisze:
W skrzynce jest przekaźnik oznaczony numerem 109 który odpowiada za zasilanie sterownika silnika. Sprawdź czy nie jest luźny lub uszkodzony (podmień od kogoś jeśli masz taką możliwość lub zrób zworkę styków roboczych).
Skąd wiesz, że nie masz w aucie immo?
zdaje mi sie ze jak by miał immo to by wogóle nie odpalił tak miałem we wszytskich autach a z przekaznikiem moze byc tak jak mówisz slimak badz cosik z pompa bedzie ze nie podajee albo odcina podpiecie pod kompa by załatwiło sprawe ale jak go zakulac ?? no chyba ze jest faktycznie immo ale ma jakis luz w stacyjce i sie traci i wtedy gasnie
Ostatnio zmieniony 08 paź 2010, 17:46 przez najbi, łącznie zmieniany 1 raz.
slimak
Ikona forum

16
Tematy: 102
Model:
Auto: Mixt
podziekowal za post: 17 razy
otrzymal podziekowanie: 310 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: slimak »

Jak ma immo to zapala i po sekundzie gaśnie.
Kenobi
Administrator
Fanatyk T4

16
Tematy: 45
Model:
Auto: Caravelle
Opis: niech moc będzie z wami
podziekowal za post: 49 razy
otrzymal podziekowanie: 659 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Kenobi »

zachowuje się tak jakby odcinało paliwo
a tu wchodzi w gre immo lub coś innego co zamyka zawór odcinający pompy N109
najbi
Forumowicz T4

16
Model:
Kontakt:

slimak pisze:
Jak ma immo to zapala i po sekundzie gaśnie.
moze tez tak byc ja w innych autach nie odpaliłem w ogóle auta jak miałem immo w t4 nie próbowałem tego ;)
starter
Początkujący T4

16
Model:
Kontakt:

skąd wiem?tak przypuszczam szczerze mówiąc,dostałem same kluczyki,nie znam sie na samochodach,ale znam się na motocyklach jak co,ale przyznam że właśnie wygląda mi to na włączanie się jakiegoś zabezpieczenia,nie wiem naprawdę co zrobic,kupiłem T4 bo zawsze marzyłem żeby miec 8-9 osobowe auto do wypadów z kumplami itp.ale nie znam się na dieslach i od wczoraj do tej pory chodzę spanikowany pomimo iż myślę że to jakaś błahostka jest :)
najbi
Forumowicz T4

16
Model:
Kontakt:

starter pisze:
skąd wiem?tak przypuszczam szczerze mówiąc,dostałem same kluczyki,nie znam sie na samochodach,ale znam się na motocyklach jak co,ale przyznam że właśnie wygląda mi to na włączanie się jakiegoś zabezpieczenia,nie wiem naprawdę co zrobic,kupiłem T4 bo zawsze marzyłem żeby miec 8-9 osobowe auto do wypadów z kumplami itp.ale nie znam się na dislach i od wczoraj do tej pory chodzę spanikowany pomimo iż myślę że to jakaś błahostka jest :)
zadzwon moze do gostka i spytaj czy auto ma jakies zabezpieczenia
starter
Początkujący T4

16
Model:
Kontakt:

najbi pisze:
starter pisze:
skąd wiem?tak przypuszczam szczerze mówiąc,dostałem same kluczyki,nie znam sie na samochodach,ale znam się na motocyklach jak co,ale przyznam że właśnie wygląda mi to na włączanie się jakiegoś zabezpieczenia,nie wiem naprawdę co zrobic,kupiłem T4 bo zawsze marzyłem żeby miec 8-9 osobowe auto do wypadów z kumplami itp.ale nie znam się na dislach i od wczoraj do tej pory chodzę spanikowany pomimo iż myślę że to jakaś błahostka jest :)
niestety,ten gostek mieszka w niemczech,kupiłem auto w niemczech i teraz sam se muszę radzic :(
najbi
Forumowicz T4

16
Model:
Kontakt:

starter pisze:
najbi pisze:
starter pisze:
niestety,ten gostek mieszka w niemczech,kupiłem auto w niemczech i teraz sam se muszę radzic :(
no to szukaj tak jak slimak pisze po przekazniku bo to cos odcina pompe
starter
Początkujący T4

16
Model:
Kontakt:

już sprawa załatwiona,Darek z forum wpadł z kompem i załatwił sprawę,nick ma tak ciężki do wymówienia że wolę pisac po imieniu,to była sprawa rozłączonej kostki od jakiegoś czujnika przepływu powietrza ale to dokładniej jak będzie chciał to Darek napisze co to było
Dzięki Darek...
CD38
Aktywny T4

16
Tematy: 7
Model:
Auto: był MIXT
podziekowal za post: 4 razy
otrzymal podziekowanie: 11 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: CD38 »

Witam
Wypięta była przepływka , co wywalało błąd , a po za tym jeszcze 3 inne: 532 ,1053 , i od immo ale jego nie mam w wykazie 17982 . Po wykasowaniu autko odpalił <lol> o
ODPOWIEDZ

Wróć do „2.5 AJT , AAY , ACV , AUF , AXL , AYC , AHY , AXG”