Orientuje się ktos moze dlaczego.... i ponizej opis mojego problemu ;)
Montowalem alarm dziś i wszystko podłączone zostało w/g schematu , alarm pod c.zamek rowniez i naciskając w pilocie przycisk włączający alarm , alarm sie wlącza ale nie zamyka drzwi. Próbowałem programowac alarm programatorem który mam do niego ale pomimo zaprogramowania funkcji c.zamka 1s , lub 3s nadal drzwi nie zamyka po włączeniu alarmu. Alarm to Proxima ZK.
Alarm sterowanie ma poprzez aktywną masę , z tego co wiem t4 ma sterowany plusami centralny więc zastosowane zostaly inwertery z minusa na plus. Na przewodach zaraz za modułem dałem tez diody , pomiędzy modułem c.zamka tym za licznikiem a diodą włączyłem się z kablami od alarmu/inwertera (kabli sterowania zamkiem), wszystko w/g schematu. Schemat mialem co prawda do SEO Perfect w/g ktorego podłączałem c.zamek, podpierałem sie kolorami kabli pod ktore się podpiąc , reszte podlączalem w/g nędznego schematu z Proximy. Alarm działa poprawnie , po otwarciu drzwi włącza się syrena , blokada równiez działa i jak jest "zaaktywowany alarm" to nie da się odpalić auta, jedynie ten c.zamek nie działa. Ktos ma jakąs wiekszą wiedze co to moze być ??
I teraz zastanawiam sie czy bezpilotówka seo jest podpieta pod te same przewody od c.zamka co proxima z oddzielnymi pilotami ? Czy z racji ze alarmem steruje c.zamek w seo to moze być on podłączony inaczej jak w przypadku gdy to alarm steruje c.zamkiem ?
Wsumie dopiero wróciłem do domu z garazu więc juz zbytnio nie mysle , jutro moze dojde do tego dlaczego tak , ale moze ktos coś podpowie w między czasie jak będzie wiedzial...
Dodam ze z pilota z kluczyka fabrycznego c.zamek się zamyka , nie zamyka sie z pilota od alarmu....
Nie jest to alarm bezpilotowy , tylko z dodatkowymi pilotami , ale c.zamek powinien zamykac sie z tych pilotow od alarmu również...
alarm - podlączenie c.zamka
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
czarny1x1x
Re: alarm - podlączenie c.zamka
diody dobrze wstawiłeś ? na pewno schematy by dużo pomogły ,odłącz te kable od centralnego i zobacz czy masz na nich plusy sygnały zamknij otwórz ,j…login to view the rest of this post
This topic has 20 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się