T4 2.5 Tdi czy to pompa wtryskowa?

https://www.t4-forum.pl/viewforum.php?f=89
T4 Forum dotyczące silnika „2.5 AJT, AAY, ACV, AUF, AXL, AYC, AHY, AXG”

Tematy dotyczące TDI – 88, 102, 111, 150 KM. Wszystko o turbo, intercoolerze, wtryskach, ECU i VAG.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
janos23
Początkujący T4

Answers: 0
16
Last active: -
Tematy: 6
Model:
Auto: transporter
Kontakt:

T4 2.5 Tdi czy to pompa wtryskowa?

Nieprzeczytany post autor: janos23 »

Witam
Sprawa wyglada nastepujaco stalem autem na postoju na zapalonym silniku ,wczesniej zrobilem zrobilem z 30 km,nagle zaczely falowac obroty delikatnie,na gaz nie reagowal i zgasł,odpala po dlugim kreceniu rorzusznikiem na chwile oborty pofaluja i gasnie,
dodam ze wczeniej mialem problem z odpalaniem letniego auta ale objaw byl innym odpalal i gasl tak jakby immo,ale teraz to chyba wyglada na pompe,
jezeli ktos miał podobnie albo wie to prosze o jakies porady,
czarny1x1x

Re: T4 2.5 Tdi czy to pompa wtryskowa?

Nieprzeczytany post autor: czarny1x1x »

do sprawdzenia przekaźnik 109 w skrzynce bezpieczników zasilanie sterowania silnika ,lubi się przegrzewać i rozlutować
janos23
Początkujący T4

16
Model:
Kontakt:

jakby to był przekaznik to by chyba wogole nie odpalał?,a jest tak jakby paliwo nie dochodzilo.
czarny1x1x

no nie on kolego nie jednemu już krew napsuł ,robi właśnie dziwne objawy ,złap go palcyma i pobujaj nim i próbuj odpalić ,właśnie ten skubaniec jak się zagrzeje to rozłącza ,ale ja mogę się mylić koledzy coś więcej podpowiedzą ,wyjęcie go rozebranie nic cię nie kosztuje ,a i nic nie popsujesz ,warto zobaczyć czy nogi się nie bujają .piszę bo to częsty przypadek wystarczy pod lutować
janos23
Początkujący T4

16
Model:
Kontakt:

ok.wezme na podmiane z innego auta i zobacze.a noz widelec masz racje
czarny1x1x

oby to było to ,często robi takie numery .wystygnie łączy auto odpala zagrzeje się kaplica ,kostka stacyjki to też może wymagać sprawdzenia ,elektrycznie to na tyle ,resztę dopowiedzą koledzy
Boyu67
Nowy T4

13
Tematy: 0
Model:
Auto: T4 2,5 TDI
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: Boyu67 »

Witam wszystkich forumowiczów !
Jestem nowy i nie bardzo wiem gdzie mogę się przywitać !
Podpinam się pod ten temat bo też mam problem z odpaleniem mojej Caravelki. Auto prowadził syn i zgasło mu na skrzyżowaniu, po dłuższej chwili udało się uruchomić ale praca silnika była inna. Przemęczyłem z tym prawie tydzień bo nie mam VAGa, znalazłem na forum podpowiedź , że to przekaźnik 109, kupiłem , zmieniłem ale bez efektu. Rozrusznik kręci , świece "grzeją" a auto nie pali jakby nie dostawał paliwa, nie widać wycieków ani nie czuć paliwem. Czy to pompa ? POMÓŻCIE !!!
slimak
Ikona forum

16
Tematy: 102
Model:
Auto: Mixt
podziekowal za post: 17 razy
otrzymal podziekowanie: 310 razy
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: slimak »

Witaj.

Zacznij jednak od diagnostyki VAG'iem. Obejrzyj rozrząd.
Boyu67
Nowy T4

13
Model:
Kontakt:

A ! Zapomniałem napisać , że jak sie juz uda odpalic to jedzie prawie "normalnie" tj. jakby w trybie awaryjnym.
Wczoraj wieczorem kolega podjechał z VAGiem i nie pokazało nic związanego z rozrzadem czy ustawieniem pompy, jedynie przeładowanie z turbiny ale o tym wiem bo mi sie turbina zawiesza na kierownicach. W kazdym razie nic nie klepie w silniku. Po uruchomieniu słychać takie brzęczenie jakby od pompy.
Boyu67
Nowy T4

13
Model:
Kontakt:

Hurra ! Znalazłem ! Na szczęście to nic poważnego, byłem u pompiarza, dobry fachowiec, powiedział , że to nie moze byc pompa skoro w ogóle pali, więc zabrałem sie do sprawdzania po kolei rzeczy czysto mechanicznych. Po odpaleniu zauważyłem, że cos cieknie po osołonie głowicy nad pompą, okazało sie, że jest przetarty przewód zasilający. założyłem nowy wężyk i wszystko hula jak należy. Ale dziekuje za zainteresowanie i podpowiedzi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „2.5 AJT , AAY , ACV , AUF , AXL , AYC , AHY , AXG”