PALĄCA SIĘ ŻÓŁTA LAMPKA OLEJU VW T4 2.5 TDI 2001 LIFT
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Incognito
- Nowy T4
- 13
- Last active: -
- Tematy: 1
- Model:
- Auto: T4
- Kontakt:
PALĄCA SIĘ ŻÓŁTA LAMPKA OLEJU VW T4 2.5 TDI 2001 LIFT
Witam,
Widziałem już kilka tematów na forum odnośnie palącej się żółtej kontrolki od oleju poprzedzonej krótką syrenką dźwiękową w aucie VW T4 2001 2,5 TDI wymieniony został na nowy czujnik ciśnienia oleju, oraz czujnik poziomu leju w misie olejowej,poziom oleju jest maximum
po odłączeniu klem z akumulatora na chwile problem znika,po przejechaniu kilkunastu km znowu się zapala
jeżdżę już z tym od roku i nic się z autem nie dzieje,kolega ma taki sam problem w identycznym modelu,
Widziałem już kilka tematów na forum odnośnie palącej się żółtej kontrolki od oleju poprzedzonej krótką syrenką dźwiękową w aucie VW T4 2001 2,5 TDI wymieniony został na nowy czujnik ciśnienia oleju, oraz czujnik poziomu leju w misie olejowej,poziom oleju jest maximum
po odłączeniu klem z akumulatora na chwile problem znika,po przejechaniu kilkunastu km znowu się zapala
jeżdżę już z tym od roku i nic się z autem nie dzieje,kolega ma taki sam problem w identycznym modelu,
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: PALĄCA SIĘ ŻÓŁTA LAMPKA OLEJU VW T4 2.5 TDI 2001 LIFT
czy po podłączeniu Vag-a coś on pokazuje ??
-
grandcherokee
- Forumowicz T4
- 14
- Tematy: 2
- Model:
- Auto: business class
- otrzymal podziekowanie: 7 razy
- Kontakt:
uszkodzony jest kabel w wiazce silnika, gdzies nadpękł .
-
pirat
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
a co z czujnikiem klapy silnika , w lewym górnym rogu - wyczytałem , że też może mieć wpływ na świecenie się lampki. Wymieniłem u siebie- był cały zoksydowany, piny podłączeniowe urwane, po wymianie czujnika oleju i pokrywy silnika problem znikł.Czujnik zakupiony w VW koszt 75zł plus przewód 40zł
-
Sterciu
- Ekspert T4
- 16
- Tematy: 189
- Model:
- Auto: T5.1 , T6.0
- podziekowal za post: 24 razy
- otrzymal podziekowanie: 210 razy
- Kontakt:
Dokładnie , czujnik maski moze miec tu duzy wpływ na swiecenie się tej kontrolki. U kumpla w t4 tez wymienilismy ten czujnik poniewaz sie cały czas swieciła kontrolka pomarańczowa i teraz juz się nie zaswieca tak często jak wtedy , wtedy sie cały czas swieciła a czujnik się rozsypał w rękach po wymontowaniu go.
-
Incognito
- Nowy T4
- 13
- Tematy: 1
- Model:
- Kontakt:
VAG nic nie pokazuje,panowie a gdzie dokladnie siedzi ten czujnik maski?
-
mirecki.w
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 5
- Model:
- Auto: multivan
- podziekowal za post: 2 razy
- otrzymal podziekowanie: 11 razy
- Kontakt:
jak otworzysz maskę to po lewej stronie górny narożnikIncognito pisze:VAG nic nie pokazuje,panowie a gdzie dokladnie siedzi ten czujnik maski?
-
pirat
- Aktywny T4
- 15
- Tematy: 11
- Model:
- Auto: T4 Multivan
- podziekowal za post: 4 razy
- otrzymal podziekowanie: 27 razy
- Kontakt:
Czarna osłonka gumowa , a pod nią ukryty czujnik
-
peters
- Samodzielny mechanik
- 16
- Tematy: 13
- Model:
- podziekowal za post: 70 razy
- otrzymal podziekowanie: 35 razy
- Kontakt:
Koledzy mam podobny problem :
Od jakiegos czasu praktycznie od zalozenia licznika z Fisem pojawia sie ale nie zawsze jakis blad :
Oil sensor Werkstat (czujnik oleju ,warsztat)
jezdze juz tak ponad 2 msc,i kurde nie wiem czy to czujnik jest walniety czy co,a moze cos z instalaja nie tak :?:
Przeciez jakbym moj silnik nie mial smarowania to juz dawno by sie zatarl.Po zapaleniu silnika ostrzezenie znika.moze ktos mi to dokladnie wytlumaczyc o co chodzi,czy po zmianie czujnika bedzie to samo czy poprawa. :?:
Zobacze dzis ten czujnik maski,jaki jego stan i czy jest ok.
Zrobilem mostek i nic to nie dalo, wyswietlacz Fis,daje znac ze cos nie tak z czujnikiem.
Na dniach przy wymianie oleju mam zamiar wymienic ten dolny czujnik co jest w misce olejowej,moze przestanie mnie wyswietlacz denerwowac ze cos nie tak z olejem.brrr
Od jakiegos czasu praktycznie od zalozenia licznika z Fisem pojawia sie ale nie zawsze jakis blad :
Oil sensor Werkstat (czujnik oleju ,warsztat)
jezdze juz tak ponad 2 msc,i kurde nie wiem czy to czujnik jest walniety czy co,a moze cos z instalaja nie tak :?:
Przeciez jakbym moj silnik nie mial smarowania to juz dawno by sie zatarl.Po zapaleniu silnika ostrzezenie znika.moze ktos mi to dokladnie wytlumaczyc o co chodzi,czy po zmianie czujnika bedzie to samo czy poprawa. :?:
Zobacze dzis ten czujnik maski,jaki jego stan i czy jest ok.
Zrobilem mostek i nic to nie dalo, wyswietlacz Fis,daje znac ze cos nie tak z czujnikiem.
Na dniach przy wymianie oleju mam zamiar wymienic ten dolny czujnik co jest w misce olejowej,moze przestanie mnie wyswietlacz denerwowac ze cos nie tak z olejem.brrr