Witam,
kusi mnie jeden czlowiek kupnem busiora z silnikiem TDI.
180k mil przebiegu, 1999, byly pojazd jednej z najwiekszych brytyjskich firm od assistance.
do 100k mil byl serwisowany zgodnie z wytycznymi VW.
Problem polega na tym, ze jakis ktos nie upilnowal i strzelil w busiorze pasek rozrzadu.
Silnik jest wiec kaputt, a ja sie zastanawiam ile przy tym roboty i jaki (przyblizony) koszt.
Czlowiek wspomina ze do wymiany sa zawory no i rozrzad oczywiscie, ale wydaje mi sie ze to nie wszystko...
Dzisaj dzwonie do mojego mechaniora i zobacze co on powie, natomiast szukam tzw drugiej (trzeciej, czwartej...) opinii.
Za wszelkie sugestie serdecznie dziekuje.
Pozdrawiam
Zenon
P.S. polskei znaki wyedytuje jak bede na kompie z polska czcionka.
2.5 TDI rozrzad.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
slimak
- Ikona forum
- 16
- Last active: -
- Tematy: 102
- Model:
- Auto: Mixt
- podziekowal za post: 17 razy
- otrzymal podziekowanie: 310 razy
- Kontakt:
Re: 2.5 TDI rozrzad.
Trzy tygodnie temu znajomemu w 88 konnym TDI strzelił pasek. Wymiana zaworów, i kilku innych rzeczy oraz poskładanie silnika kosztowało 3600 zł brutto. Co dokładnie padło mogę ustalić wieczorem.
-
Kenobi
- Administrator
- Fanatyk T4
- 16
- Last active: -
- Tematy: 45
- Model:
- Auto: Caravelle
- Opis: niech moc będzie z wami
- podziekowal za post: 49 razy
- otrzymal podziekowanie: 659 razy
- Kontakt:
Re: 2.5 TDI rozrzad.
do wymiany przeważnie cała uzbrojona głowica 2500-3000, a czasem może i tłoki coś urwanego uszkodzić lub cylinder , bez zajrzenia nie ustalisz wszystkiego, ja dla bezpieczeństwa przyjąłbym 5000 zł