Witam serdecznie, proszę o porady odnośnie hamulców przednich...Posiadam T4 Multivana z 1996 roku 2.5 TDI
Sprawa wygląda następująco: podczas hamowania drży kierownica . Wymieniłem już 4 komplety tarcz hamulcowych łącznie z klockami w tym dwa ostatnie komplety to firma TRW tarcze+kolocki.
Na nowym komplecie przejeżdżam oko lo 3 tys km i problem się powtarza. Co dziwne gdy auto zaprowadziłem do warsztatu i jak sprawdzili na jakimś przyrządzie na owalnośc tarcz to niby proste są, wiec zaczeli szukać gdzie indziej. Wymienili sporo z zawieszenia, nawet najmniejsze luzy ale niestety problem dalej istnieje. Na jutro wymieniają też przegub wewnętrzny prawy bo mniemają że drżenie w kierownicy może też być od tego i faktycznie przegub był posypany ale czy to coś da?? Jak auto jest na podnośniku i jak obracałem przednie koła to nie słyszałem żeby hamulce trzymały w chociaż najmniejszym stopniu. Dziękuję za uwagę i Proszę o porady bo już jestem na skraju sprzedania tego auta.
Problem z hamulcami przednimi
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Posty mozna poprawiać do godziny czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
-
majcinmaster
- Początkujący T4
- 14
- Model:
- Auto: Multivan
- Kontakt:
-
Martin
- Forumowicz T4
- 14
- Model:
- Auto: Multivan Atlantis
- podziekowal za post: 4 razy
- Kontakt:
Re: Problem z hamulcami przednimi
Witam.Pierwszą rzeczą jaką powinieneś zrobic to zmienic warsztat.Zawieś tarcze do dobrego tokarza żeby ci je przetoczył.Będzie dobrze.
This topic has 11 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się