Szukam fachowca w okolicy dogrzewacze przerobiony na webasto

ODPOWIEDZ
Scooby-Doo
Nowy T4

Model:
Auto:
Kontakt:

Szukam fachowca w okolicy dogrzewacze przerobiony na webasto

Post autor: Scooby-Doo »

Witam niedawno zakupiłem VW T4 2.5tdi 102km 1997 rok multivan. Jestem żółty :) Wcześniejszy właściciel był majsterkowiczem i przerobił podgrzewacz na Webasto to wiem, dogrzewa jak jest zimno włącza się samo i dogrzewa przez chwilę dosłownie kilka minut i się wygasza. Zegar w kokpicie ciągle mruga i nie da się ręcznie włączyć lub zaprogramować czasu. Wiem na pewno że działało. Niestety właściciel nie może mi już pomódz. Szukam kogoś w lubuskim gdzieś koło Gorzowa Wlkp do kogo można by podjechać bo ja nawet nie znam w tym momencie odpowiedzi na pytanie które padną pod postem . Zegar tak jakby mrugał i pokazywał 28:88 z tym że dwójka jest jak by odbicie lustrzane 6 . Znalazłem identyczny zegar z mercedesa z Webasto wszystko pasowało tylko piny w kostce trza było zamienić i zegar ożył ale pokazuje to samo co ten co był założony. Przepraszam to mój 1 samochód z takim urządzeniem :) . Mój mechanik jak spojrzał i zobaczył przewody chłodzenia powiedział że jest ich 3 razy więcej niż powinni być :) . Podokladane pompki i inne rzeczy i on tego nie ogarnie jeśli chodzi o naprawę, jedynie może zdemontować.
Naprawdę dziękuję za wszelką pomoc z mechaniki ogarniam sam ale dogrzewacze i Webasto to dla mnie nowość. Dodam jeszcze bo teraz zauważyłem że po odpaleniu mruga też panel klimatronika a z tego co doczytałem to jakiś błąd. Eh tak siedzę w aucie i dodaje co chwila nowe spostrzeżenia klapy mieszalnika też się rozsypały bo elementy gąbki latają na podszybiu napisałem bo nie wiem czy jakiś czujnik nie jest w mieszalniku. Zaznaczę że nadal szukam fachowca :) ale jestem tak żółty w tym temacie że może przesadzam.
Dzięki
rafflex
profil zaufany
profil zaufany
Ikona forum

13
Model:
Auto: Transporter
Opis: GRUPA MAŁOPOLSKA sekcja "STARE WYGI"
podziekowal za post: 139 razy
otrzymal podziekowanie: 234 razy
Kontakt:

Re: Szukam fachowca w okolicy dogrzewacze przerobiony na webasto

Post autor: rafflex »

Jest na naszej grupie FB specjalista od ogrzewania, więc może na początek zwróć się do niego bezpośrednio, bo w twoim przypadku ciężko będzie pomóc zd…login to view the rest of this post

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Webasto - Dogrzewacz”