Znaleziono 26 wyników
- 04 mar 2013, 21:00
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Schemat podłączenia panela webasta
Podpięcie zegara jest stadartowe, trzy kabelki; zasilanie pin 11 i 12, diagnoza pin 8. Podpinasz z zegara pin nr 8 do złącza pieca np D3WZ pin nr 5 i odpalasz piec przez podanie na pin nr 6 i 7 dadatkowe +12, lub uzyskujesz go z zegara z pinu nr 2, po przycisnieciu płomyka. Teraz czytasz błędy, naci...
- 28 sie 2013, 23:35
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Zegarek webasto 1530 komunikat "set stop"
Masz za 'mocny' przekaźnik do tego zegarka, podepnij jakiś miniaturowy o bardzo małym poborze prądu na cewkę, powinno pomóc.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- 14 paź 2013, 22:42
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Schemat podłączenia panela webasta
Zegar ma stabilzator na wejsciu i działa na 12 i 24 V, wyswietlacz ciekłokrystaliczny, monochromatyczny, podswietlenie takie nijakie, normalnie jedna zaróweczka z boku i to tak roznosi po ekranie.
pozdr.
pozdr.
- 18 paź 2013, 23:02
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: d3wz dogrzewacz i czeste niesprawnosci
Kołnierzem do swiecy, bo cieńsza strona jest w komorze.
Masz chyba D3WZ ze sterownikiem nr 252121, czyli wersja z sitkiem.
Pozdr.
Masz chyba D3WZ ze sterownikiem nr 252121, czyli wersja z sitkiem.
Pozdr.
- 10 sty 2015, 23:05
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Jaki programator do Webasto Air Top 2000
a jaki to jest orginalny do t4?? rozważam 2 opcje które narazie znajdują sie w moim progu finansowym http://allegro.pl/zegar-webasto-sterownik-programator-1531-12v-nowy-i4906944741.html (dochodzi przeróbka wtyczki) http://allegro.pl/sterownik-zegar-webasto-1533-can-sprawny-okazja-i4979453168.html (...
- 01 gru 2017, 0:44
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Eberspacher D3W w modelu z 1996r - ACV
To może jeszcze ja opiszę swój problem aby nie zakładać nowego wątku. Dogrzewacz d3W jak wyżej, rozbudowany do pełnego webasto. Wszystko ładnie śmigało 3 lata. Ostatnio padła świeca i wymieniłem na nową BERU. Wykasowałem sterownik bo się zablokował ale po ponownym załączeniu mam błąd 011 za niskie ...
- 13 lut 2018, 22:41
- Jump to forum
- Jump to topic
Trzeba mieć fart, a raczej pecha przyczyną kłopotów z moim d3wz była nowa niesprawna świeca. Po zakupie kolejnej dogrzewacz dmucha gorącym powietrzem z tłumika aż miło. Martwi mnie teraz inna sprawa. Dziś rano zszedłem do auta i słyszę pracujący silnik dmuchawy w dogrzewaczu,po wyciągnięciu bezpiec...
- 05 gru 2018, 23:00
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Montaż dogrzewacza D3WZ do 1.9 TDI plus rozbudowa do mok
Podepnę się pod temat. Mam dogrzewacz D3WZ po regeneracji przez Stefano i mam problem z elektryczną pompą obiegu płynu chłodzącego. Pompa nowa. Z tego co wyczytałem w necie to załączana jest minusem, plus mierzyłem, mam na wtyczce pompy. Wie ktoś gdzie znajdę przekaźnik/bezpiecznik od tej pompy? St...
- 16 gru 2018, 14:20
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Zamiana D3wz na D5wz?
To piec bez sitka, musisz załozyć dużą uszczekę 'uśmiech' pomiędzy komorą spalania i kominkiem, oczywiscie musi byc tez uszczelka okrągła grafitowa między paleniskiem i wymiennikiem ciepła. Pod sztyftem nie ma oringu. Ten piec jest juz trochę leciwy co widać po podstawce mocowania dmuchawy. Zrób fot...
- 16 gru 2018, 20:41
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Zamiana D3wz na D5wz?
Analog, bedzie śmigał.
- 03 gru 2019, 22:09
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Webasto bw50
@BUNIEK znasz może powód impulsowego zasilania świecy żarowej? \ Swieca, sztyf z tym modelu jest zasilana z tranzystora, a nie z przekaźnika, to co słychać to zaworek paliwa, który upuszcza do palnika paliwo ze zbiorniczka. Na początku słychać go wyraźniej bo piec się rozpala i jest dość cicho, ale...
- 28 sty 2020, 19:21
- Jump to forum
- Jump to topic
Taki sztyft ma już fabrycznie przyczepione kable i w D3WZ w wersjii bez sitka, czyli 251864, wkręcasz ten sztyft do pieca zamiast świecy, a później delikatnie prowadzisz kabelki pod silniczkiem wentylatora do wtyczki 10-cio pinowej. Tą wtyczkę należy otworzyć z jednej i z drugiej strony od strony ka...
- 29 sty 2020, 19:34
- Jump to forum
- Jump to topic
Świeca to spirala z drutu oporowego zalanego w porcelanie i obudowie metalowej, natomiast sztyft jest wykonany głównie z ceramicznego podłoża azotku krzemu, z żarnikiem wolframowym, drutem wolframowym osadzonym w azotku krzemu do matrycy, poprzez proces spiekania na gorąco. Do zapłonu ON potrzebna j...
- 30 sty 2020, 12:40
- Jump to forum
- Jump to topic
DW50 ma już sztyfta <12>
- 04 lut 2020, 14:30
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Akumulator pod siedzeniem kierowcy
Akumulator pod siedzeniem jest dodatkowy i służy głównie do ogrzewania postojowego. Jest ładowany z alternatora podczas pracy silnika, przez przekaźnik sterowany z D+ alternatora. Masę ma wspólną z głównym akumulatorem, więc plusowe klemy wystarczy spiąć /+/ do /+/ jednym czerwonym kablem i można go...
- 06 lut 2020, 11:26
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Odczekanie na pstryczek od przekaźnika świec żarowych
Zdejmij kabelek ze świecy z jednego cylindra, podepnij do niego żaróweczkę, włącz stacyjkę i licz sekundy kiedy świeci, jak zgaśnie to wiadomo 'pstryczek' zadziałał i przekaźnik rozłączył grzanie.
- 31 maja 2020, 20:43
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Płyn chłodniczy jaki
Zalecany przez VAG, to G62.
- 09 sty 2021, 23:22
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Bezpieczniki webasta mokrego Multivan 2001 rok
U mnie bezpieczniki od Webasta są pod siedzeniem kierowcy. Są 3 sztuki 2x30A i raz 5A. 5A jest to sterownik. Jedna 30 to samo Webasto a druga to chyba dmuchawa ta pod deską rozdzielacza Te 3 szt bezpieczników to są od dołożonego ogrzewania postojowego, natomiast jeśli ten kolega ma sam dogrzewacz t...
- 01 lut 2021, 11:04
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: VR6 - budyń pod korkiem OIL
Typowe zimowe objawy jazdy na zimnym silniku, jak olej i płyn ok, to wyczyścić i jazda.
- 10 sty 2021, 17:30
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Bezpieczniki webasta mokrego Multivan 2001 rok
Witam sprawdziłem pod siedzeniem i mam 6 bezpieczników(wszystkie dobre) i dwa przekazniki, oczywiscie akumulator jest i to nowy. Na sterowniku pokazuje ze jes włączone ale nic sie nie dzieje nawet nadmuchy nie działaja w climatroniku. Oj chyba bedzie serwis :) Jaki masz ten sterownik-zegarek, czy z...
- 22 sie 2021, 22:37
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Czy można gdzieś kupić zawór n214 ?
To zawór podciśnieniowy, jak byś jutro zadzwonił po 17-stej to bym go poszukał.
- 19 gru 2021, 18:23
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Chińskie webasto - wyłączenia panela sterującego
Po co ci takie kombinacje. Sterownik w piecyku bierze w stanie spoczynku kilka razy więcej prądu niż samo sterowanie - zegarek, to już lepiej zrobić na grubym czerwonym zasilającym kablu, solidny wyłącznik minimum 20 A, lub wyjmować bezpiecznik. Wyłączy się wtedy cały układ zasilania piecyka bez kom...
- 06 sty 2022, 18:31
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: jaki model suchego ogrzewania do t4 2,5 tdi
Zakładaj ebera d2 lub webasto 2000st.
- 11 sty 2022, 10:29
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Oryginalne Ogrzewania postojowe montowane w naszych t4
To co na fotce to tylko fabryczna nagrzewnica, po rozgrzaniu silnika daje nadmuch na tył. Nie można tego niczym sterować, typu zegarek, pilot, bo to tylko zwykła chłodniczka z wentylatorem. Fabryczne niezależne powietrzne ogrzewanie postojowe, typu D3LC, powinno być po lewej stronie nadwozia pod pod...
- 09 paź 2022, 20:10
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Ogrzewanie postojowe z Chin
Witajcie podpinam się z pytaniami Pod temat ogrzewania :h zamontowałem chińskie Webasto przy pomocy kolegi .zamontowałem wcześniej pod siedzeniem kierowcy dodatkowy akumulator jest to zwykły akumulator dość dobrze zużyty z Corsy mojej córki no i po tygodniu takiego używania ogrzewania czyli w domu ...
- 23 lis 2023, 15:43
- Jump to forum
- Jump to topic
Re: Eberspracher D5WS brak napięcia na pinie 6
Tak, sterownik do naprawy,