Ajt odpala na sekunde i gaśnie

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
poolak2006
Początkujący T4

2
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 1 raz
Kontakt:

Ajt odpala na sekunde i gaśnie

Post autor: poolak2006 »

Mam taki problem z ajt z 2002r. Odpalił i zgasł po sekundzie (i tak jest za każdym razem). Zacząłem szukać po bezpiecznikach i przepalił się bezpiecznik nr 3. - w sumie to jestem ciekawy za co on odpowiada w tym modelu - zgodnie z tabelami jakie posiadam to podświetlanie zestawu wskaźników, jednak nie zauważyłem aby coś przestało się u mnie wyświetlać/podświetlać. Do tego nie ma kontrolki od świec żarowych oraz nie można połączyć się VCDSem. Niby wszystko wydaje się ok a jednak samochód gaśnie po sekundzie uruchomienia - jakby immo. Gdzie szukać problemu?
Jackall
Stały bywalec

9
Model:
Auto: T4 long i Caravelle
podziekowal za post: 5 razy
otrzymal podziekowanie: 29 razy
Kontakt:

Re: Ajt odpala na sekunde i gaśnie

Post autor: Jackall »

Zacząłbym od sprawdzenia skrzynki przekaźników/bezpieczników. Jest tam gdzieś kość łącząca przewody komunikacji poszczególnych sterowników, sprawdził…login to view the rest of this post

This topic has 21 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”