Tylny przegub do syncro

4x4 w T4 – dział tylko dla wybranych.
Naprawy visco, dyferencjałów i przeróbki.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
srokkka
Aktywny T4

15
Model:
Auto: multivan syncro
otrzymal podziekowanie: 16 razy
Kontakt:

Tylny przegub do syncro

Post autor: srokkka »

Kończy mi się tylny zewnętrzny przegub do syncro /auto bez ABS, silnik 2,4 d./. Mogę jeszcze trochę pojeździć, ale na pewno czeka mnie niebawem wymiana. Robiłem rozeznanie co do zakupu potrzebnej części. W Sobolwie używana półoś, podobno "zamontować i jeździć" kosztuje 350. Wydaje mi się drogo.
W Warszawie warsztat od przegubów może sprzedać przegub za 150 - 300 /zależnie od producenta/, ale tylko, jeśli u mnie przegub jest odłączany od półosi /podobno były dwie wersje, starsza z przegubem odłączalnym i nowsza, bez możliwości oddzielenia przegubu od półosi/. Sklep z przegubami /w Łomiankach/ takich przegubów nie ma. Więc pytam kolegów, czy ktoś nie ma już przetartych ścieżek na pozyskanie lub wyminę takiego przegubu lub całej półosi?
Probe041
Nadteczkownik Nieuleczalny

15
Model:
Auto: T4
podziekowal za post: 163 razy
otrzymal podziekowanie: 780 razy
Kontakt:

Re: Tylny przegub do syncro

Post autor: Probe041 »

This topic has 7 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Syncro”