T4 syncro VR6 ???

4x4 w T4 – dział tylko dla wybranych.
Naprawy visco, dyferencjałów i przeróbki.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
ravscin
Nowy T4

9
Model:
Auto: T4 multivan
podziekowal za post: 1 raz
Kontakt:

T4 syncro VR6 ???

Post autor: ravscin »

Koledzy!
Mam taki "pomysł" żeby do swojego Syncraka (2,5 tdi ACV) zamontować przekładkę VR6 z Eurovana.
Wiem, wiem co powiecie - fanaberia <ziew>

Ale na nieświadomce powstało większość przełomowych innowacji tego świata więc w sumie mam w nosie krytykantów
Ale już kreatywnych krytyków zapraszam do rozważań:

Otóż moja T4 służy do podróży - zwykle dalekich. Mieszkam w niej wtedy i odważnie wjeżdżam w każdą "dziurę". Krótko mówiąc brakuje mi mocy....
Zarówno na przelotach - załadowane do podróży auto waży pod 3 tony więc pali duuuużo powyżej 12 litrów szczególnie w górach, mam skrzynie EFA - czyli mocne ale krótkie biegi - prędkość przelotowa to 100km/h, jak i "w terenie" brakuje mocy.

Wymyśliłem, że skoro były VR6 w T4-czwórkach to czemu nie pożenić tego ze skrzynią z Sharana 4x4 (najlepiej automatem) i połączyć ją z mostem od tego samego Sharana. jak widzę w fiszkach VAG obudowy mostów z konkretnych rocznikach są takie same w Busach jak i w Vanach. Chodzi o 02D 525 230A

W sumie nie wiem czemu tego jeszcze nie słyszałem znając nasze (Polaków) umilowanie do kombinowania podobnych swapów w każdym innym modelu auta....?
Niech mi to ktoś mądrzejszy wybije z głowy sensownymi argumentami technicznymi. I proszę, bez banałów o spalaniu i ciężkiej pracy <06>

Proszę mnie odesłać jeśli podobny wątek już tu był... Wydaje mi się, że przekopałem się przez większość .... Ale jak mówiłem - na pewno nie jeden marzę o moim Syncro z komfortem amerykańskiego cruisera...
Patryk1011
Forumowicz T4

2
Model:
Auto: Multivan T4
podziekowal za post: 6 razy
otrzymal podziekowanie: 11 razy
Kontakt:

Re: T4 syncro VR6 ???

Post autor: Patryk1011 »

Taka przekładka będzie kosztować więcej niż podniesienie mocy w ACV, plus samo znalezienie silnika, który będzie spełniał wymagania to ogromny problem…login to view the rest of this post

This topic has 2 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Syncro”