nie pali t4 2.5 tdi 99r 102ps
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
degie
- Początkujący T4
- 15
- Last active: -
- Tematy: 7
- Model:
- Auto:
- podziekowal za post: 1 raz
- otrzymal podziekowanie: 1 raz
- Kontakt:
nie pali t4 2.5 tdi 99r 102ps
witam wszystkich.
Mam mały problem ze swą t4 . Jeżdziła , paliła a tu zrobiła wielkiego psikusa. wstaje rano a tu nie zapali. całkiem nic, tylko kręci rozrusznik. Co najlepsze świece tzn spirala nawet nie zaświeciła się. Sprawdziłem i na wtryski nie podaje paliwa. Elekrozawór na pompie też jest ok kupiłem nowy. tak jak by coś odcinało coś ale co. proszę o pomoc. juz stoi u machera drugi dzień i nic. Jeszcze jedno nad ranem pukła w t4 sąsiadka tak mocno w boczne tylne nadkole ale nie wiem czy to ma jakiś związek z tym. jeszcze raz proszę o jakieś wskazówki kto wie coś i może mi pomoc./////////////
Mam mały problem ze swą t4 . Jeżdziła , paliła a tu zrobiła wielkiego psikusa. wstaje rano a tu nie zapali. całkiem nic, tylko kręci rozrusznik. Co najlepsze świece tzn spirala nawet nie zaświeciła się. Sprawdziłem i na wtryski nie podaje paliwa. Elekrozawór na pompie też jest ok kupiłem nowy. tak jak by coś odcinało coś ale co. proszę o pomoc. juz stoi u machera drugi dzień i nic. Jeszcze jedno nad ranem pukła w t4 sąsiadka tak mocno w boczne tylne nadkole ale nie wiem czy to ma jakiś związek z tym. jeszcze raz proszę o jakieś wskazówki kto wie coś i może mi pomoc./////////////
-
degie
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Auto:
- Kontakt:
Re: nie pali t4 2.5 tdi 99r 102ps
na kompie błedów zero. Bezpieczniki sprawdzone .109 wymieniony. i nic. t4 jak zaczarowana.
-
danny180
- Stały bywalec
- 15
- Tematy: 76
- Model:
- Auto: multivan
- podziekowal za post: 8 razy
- otrzymal podziekowanie: 3 razy
- Kontakt:
może kostka stacyjki spróbuj odpalić na krótko przy rozruszniku np śrubokrętem
-
degie
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Auto:
- Kontakt:
Problem rozwiązałem. Padł komputer.
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2011, 22:40 przez grzesiex, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: literówka
Powód: literówka
-
degie
- Początkujący T4
- 15
- Model:
- Auto:
- Kontakt:
PETER mnie to kosztowało 20 zeta.
kolega naprawia elektronikę i mi kompa naprawił.
kolega naprawia elektronikę i mi kompa naprawił.
-
raff
- Początkujący T4
- 16
- Tematy: 1
- Model:
- Auto:
- Kontakt:
ja mam ten sam problem, wczoraj wrocilem z trasy, wieczorem juz nie odpalil. U mnie w odroznieniu od kolegi normalnie zapalaja sie swiece zarowe. Na VAGu zero bledow, dzisiaj wymienilem 109, na elektrozawor dochodzi prad na jakies 3s, i znika, ale to podobno normalny objaw, bo prad jest podawany na stale dopiero w momencie zakrecenia. Wsadzilem lape do paska pompy, nie jest zerwany, jeszcze dzisiaj sprawdze, czy dochodzi paliwo na wtryski.
Wyczytalem na elektrodzie, gdzie ktos mial identyczny problem, i okazalo sie, ze przeskoczyl pasek rozrzadu, kurna glupi juz jestem z tym autem
Teraz tak, to jest wersja 111kW, czy jak padl komputer(oby nie!!!), to moge podpiac drugi do sprawdzenia, tez ze 150? bo z tego co pamietam immobilizer jest w zegarach a nie w kompie
Ma ktos jeszcze jakies pomysly?
Wyczytalem na elektrodzie, gdzie ktos mial identyczny problem, i okazalo sie, ze przeskoczyl pasek rozrzadu, kurna glupi juz jestem z tym autem
Teraz tak, to jest wersja 111kW, czy jak padl komputer(oby nie!!!), to moge podpiac drugi do sprawdzenia, tez ze 150? bo z tego co pamietam immobilizer jest w zegarach a nie w kompie
Ma ktos jeszcze jakies pomysly?
-
FocusMED
- Samodzielny mechanik
- 14
- Model:
- Auto: T4 Ambulans
- podziekowal za post: 3 razy
- otrzymal podziekowanie: 57 razy
- Kontakt:
To że imo jest w zegarach nie ma znaczenia bo te imo zapisują w momencie zgaszenia auta kod do kompa silnika i kiedy uruchamiasz motor komp musi zwrócić do imo ten sam kod (za każdym razem inny). Tak że z innym kompem nie odpali znaczy odpali ale zgaśnie po sekundzie czy dwóch.
-
raff
- Początkujący T4
- 16
- Tematy: 1
- Model:
- Auto:
- Kontakt:
juz zdiagnozowane, strzelil pasek na pompie, przy kreceniu stoi kolo, i nie podaje paliwa, pasek wyglada jakby byl napiety, dlatego wydaje mi sie, ze polecialy zeby, i akurat w momencie zgaszenia pasek musial stanac wyoranym odcinkiem na kole zebatym. Jutro wymieniam caly kompletny rozrzad, i troszke lipa, bo dopiero co w lipcu byl robiony :/ nalatane jakies 50tys, a ogolnie wymianke robie co 90. Mam tez druga T4 w 150, i przez 450tys nigdy jeszcze mi sie to nei przytrafilo, a dzisiaj sie dowiedzialem, ze jak T4 nie chce palic, to w 70% przypadkow jest to pasek.
Przy padnietym przekazniku 109 auto nie pali, i tutaj akurat objawia sie to brakiem zapalania swiec zarowych, tyle sie dzisiaj dowiedzialem, po malu zaczynam znac te auta na wylot ;)
Przy padnietym przekazniku 109 auto nie pali, i tutaj akurat objawia sie to brakiem zapalania swiec zarowych, tyle sie dzisiaj dowiedzialem, po malu zaczynam znac te auta na wylot ;)