Szyby przestały działać

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
sionia133
Nowy T4

3
Model:
Auto: T4 multivan
Kontakt:

Szyby przestały działać

Post autor: sionia133 »

Cześć! Mam problem z moją T czwóreczką (2.5TDI), otóż przestały działać mi elektryczne szyby, obie jednocześnie tzn. początkowo zdarzyło się to na chwilę a później znow działały normalnie, następnie przy ciepłej pogodzie nie działały a przy wilgotnej -tak. Później działały przez prawie dwa tygodnie bez problemu bez względu na pogodę, aż nagle całkiem padły (szczęście że były zamknięte). Obecnie już w ogóle nie działają. Kupiliśmy nowy moduł komfortu, ale nie pomogło. Masa jest dobrze podpieta. Kable w drzwiach też sprawdzaliśmy i są ok. Lusterka elektryczne działają - ten model ma też taką funkcję :)
Może ktoś z was ma jakiś pomysł gdzie szukać przyczyny? Ogólnie szukam też sprawdzonego elektryka który kocha T4 :) w okolicach Katowic lub Mikołowa
maja
Administrator
Kierowca T4

15
Model:
Auto: t4/t4/t4/sharan
Opis: ten co walczy
od początku do końca
podziekowal za post: 18 razy
otrzymal podziekowanie: 41 razy
Kontakt:

Re: Szyby przestały działać

Post autor: maja »

Hejo , nie wiem czy to pomoże , ale może warto sprawdzić przekaźnik. U siebie jak słyszę cykanie to przekaźnik jest w okolicy schowka pasażera.

This topic has 6 more replies

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”