Licznik kilometrów przestał naliczać. 1994r. 2.4D

Kostki, przekaźniki, alarmy, światła, klaksony i inne cuda z kabli.
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.

Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.

Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.

Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
ODPOWIEDZ
neuros007
Nowy T4

6
Model:
Auto: T4 MAXI
Kontakt:

Licznik kilometrów przestał naliczać. 1994r. 2.4D

Post autor: neuros007 »

Witam. Potrzebuje pomocy. Czy wiecie co się posypało? Prędkościomierz działa, a licznik kilometrów nic nie nalicza. Czy tam jest osobny kabelek/wałek niż od prędkościomierza? Nie wiem co zamówić i jak się do tego zabrać. Zrobiłem mnóstwo rzeczy przy mojej taczce, ale deski jeszcze nie rozbierałem. Jest to VW t4 2.4D 1994r silnik AAB. Oczywiście licznik mechaniczny (nie elektroniczny). Słychać jak jadę takie tykanie. Nie długo czeka mnie przegląd i dziwne jak przyjadę autem z tą samą ilością kilometrów. Z góry dziękuje i pozdrawiam.

P.S --> Nie wiem dlaczego temat został przeniesiony do działu elektronika.
neuros007
Nowy T4

6
Model:
Auto: T4 MAXI
Kontakt:

Re: Licznik kilometrów przestał naliczać. 1994r. 2.4D

Post autor: neuros007 »

Ogarnąłem to. Wykręciłem, rozkręciłem, przy okazji zrozumiałem jak się kręci licznik. Zacięła się zębatka delikatnie. Trzeba było palcem nabić pare me…login to view the rest of this post

This topic has 1 more reply

You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.

Zarejestruj się Zaloguj się

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”