2.5 TDI AHY nie kreci rozrusznik
Regulamin forum
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
Posty mozna poprawiać do 2H czasu od jego napisania.
Miło więc jest jesli posty będą edytowane do tego czasu niż pisanie jednym pod drugim. Oczywiście jesli czas edycji na to pozwala.
Staraj sie także uzywać przecinków oraz kropek aby post był czytelny.
Jeżeli jakis post pomógł Tobie w rozwiązaniu problemu podziękuj autorowi postu dając kciuk w górę - znajduje sie w prawym dolnym rogu każdego posta.
-
Ka55ei
- Aktywny T4
- 10
- Model:
- Auto: Multivan Atlantis
- podziekowal za post: 16 razy
- Kontakt:
2.5 TDI AHY nie kreci rozrusznik
Temat sprzed godziny. Nagle auta nie można odpalić. Jeszcze po południu żona była z dzieciakami na lekcji pływania i normalnie wszystko działało. Objaw jest taki, że po przekręceniu kluczyka coś tyknie i nic się nie dzieje. W ogóle nie kręci rozrusznik. Myślałem, że aku bo ma z 5 lat ale podładowałem go na maksa i żadnej różnicy. Jeszcze nie miałem przypadku żeby mi to auto nie odpaliło a mam go ładnych parę lat. Usterka immobilizera albo piguły w kluczyku? Już kiedyś miałem w innym busie problem z pigułą ale silnik kręcił z tego co pamiętam tylko zapłon nie łapał. Rozrusznik całkowicie padł ? Jeszcze mi się nie zdarzyło aby tak kompletnie bezobjawowo starter wyzionął ducha, zawsze były jakieś wcześniejsze symptomy... Jakieś pomysły? :)
-
Eddiewolf7
- Początkujący T4
- 7
- Model:
- Auto: T4 Multivan 1999
- otrzymal podziekowanie: 2 razy
- Kontakt:
Re: 2.5 TDI AHY nie kreci rozrusznik
Miałem taki przypadek. Winne były skorodowane bezpieczniki (blaszki) przy aku.
Może być jeszcze kostka stacyjki lub spadł przewód z elektromagnesu roz…login to view the rest of this post
Może być jeszcze kostka stacyjki lub spadł przewód z elektromagnesu roz…login to view the rest of this post
This topic has 12 more replies
You must be a registered member and logged in to view the replies in this topic.
Zarejestruj się Zaloguj się